11.5.20

Ναυτική Task Force από Αίγυπτο κατά Τουρκίας: Αγορές-''μαμούθ'' από Σίσι

Nέες ραγδαίες εξελίξεις έχουμε στην περιοχή μας από την κόντρα Τούρκων και Αιγυπτίων για την δημιουργία στόλου πανίσχυρων υποβρυχίων για τον έλεγχο της Ανατολικής Μεσόγειου. 
H Aίγυπτος παρέλαβε πριν λίγες ημέρες ένα τρίτο υποβρύχιο Type-209/1400. Ένα τέταρτο σκάφος θα παραδοθεί επίσης, ολοκληρώνοντας την παραγγελία.  
Είναι εμφανές, την στιγμή που η Τουρκία θέλει τον απόλυτο έλεγχο της Α. Μεσογείου, ο Σίσι να παίρνει σημαντικές αποφάσεις, με σκοπό να σταματήσει τα τουρκικά σχέδια. 
Βέβαια θα πρέπει και η χώρα μας να βιαστεί, με σκοπό να δημιουργήσει με την Αίγυπτο μία ισχυρή ναυτική αρμάδα στην περιοχή. Πάντως, η χώρα μας έχει ως σχέδιο την απόκτηση συνολικά 6 νέων φρεγατών, 2+4 για να ακριβολογούμε κι αυτό δεν έχει να κάνει με τον χρόνο εκτέλεσης αλλά με τις διαφορετικού τύπου ναυπηγήσεις. Υπό συνθήκες μπορεί να γίνουν 2­­+2+4, αλλά αυτό είναι κάτι εξαιρετικά πρώιμο, στην ατζέντα των συζητήσεων.  
Ο στόχος είναι μες στο επόμενο χρονικό διάστημα να έχουν ωριμάσει οι συνθήκες ώστε να μπει ένας προγραμματισμός στα σχέδια του Πολεμικού Ναυτικού. Αυτό που προέχει είναι μέχρι τον Αύγουστο να έχει ξεκαθαρίσει το θέμα αναβάθμισης των ΜΕΚΟ, χωρίς όμως αυτές οι 4 αναβαθμίσεις να λογίζονται στον αριθμό των νέων πλοίων.
Σε ότι αφορά τα πλοία που θα αντικαταστήσει η έλευση των νέων μονάδων, οι πρώτες δύο φρεγάτες θα αντικαταστήσουν τις 3 φρεγάτες αρχικής έκδοσης S με τις υπόλοιπες 6 του τύπου να μην αποσύρονται όλες αλλά μόνο οι 2 και τις 4 να υπηρετούν κανονικά. Δηλαδή, ο στόχος είναι σε 7 χρόνια ο συνολικός αριθμός των φρεγατών να βρίσκεται στις 14 μονάδες.  
Η Αίγυπτος παράλληλα βοηθά την ισχυροποίηση του λιβυκού πολεμικού ναυτικού υπό τον στρατηγό Χαφτάρ, με σκοπό να παρεμποδιστεί η παροχή βοήθειας στις δυνάμεις Εθνικής Συμφιλίωσης του αντιπάλου πρωθυπουργού.
Είναι γνωστό ότι και ο Χαφτάρ πραγματοποιεί ήδη στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον εμπορικών πλοίων που μεταφέρουν όπλα στις λιβυκές ακτές, ενώ Τούρκοι αξιωματικοί εκπαιδεύουν μαχητές της κυβέρνησης Σαράτζ.
Την ίδια στιγμή, το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ενέκρινε πρόγραμμα FMS (Foreign Military Sale) πώλησης 43 ανακατασκευασμένων επιθετικών ελικοπτέρων AH-64E Guardian Apache στην Αίγυπτο, έναντι δυνητικού κόστους $ 2,3 δισεκατομμυρίων. Εκτός των ελικοπτέρων το κόστος περιλαμβάνει και υλικά και υπηρεσίες υποστήριξης και εκπαίδευσης. 
Η Αίγυπτος ήδη διατηρεί σε υπηρεσία 35 AH-64D, ενώ αναμένεται να παραλάβει και άλλα 12 ελικόπτερα του τύπου. Επίσης βρίσκεται σε φάση παραλαβής 46 επιθετικών ελικοπτέρων Ka-52 από τη Ρωσία. 
Μιλάμε για μία τρομακτική δύναμη πυρός που δημιουργείται στην Α. Μεσόγειο και σίγουρα έχει να κάνει με τους σχεδιασμούς της Άγκυρας. 


: وصول الغواصة ( إس 43 ) إلى قاعدة الإسكندرية وإنضمامها إلى إسطول القوات البحرية المصرية ...

2,775 people are talking about this

Welcome new comer (S43 - 867) 209/1400mod submarine, which reached today, and was welcomed by it's two sisters. ✌️👍

View image on Twitter

65 people are talking about this

The most recent sale approval for the overhaul and upgrade of Egypt's AH-64 Apache fleet again omits Longbow radars and fire/forget Hellfire missiles.

A continued inability to lift long term weapon system restriction even when the kit in question is no longer cutting edge.

View image on Twitter

See Egypt Defence Review's other Tweets

: The U.S. State Department had approved a possible Foreign Military Sale to the Government of Egypt to refurbish & upgrade 43 Egyptian Air Force AH-64E Apache attack helicopters with an estimated cost of $2.3 billion.https://www.dsca.mil/major-arms-sales/egypt-ah-64e-refurbished-apache-attack-helicopters-and-related-equipment-and 

View image on Twitter

78 people are talking about this

Egyptian Navy Strike group

3x Type-209/Mod1400 submarines
2x Type-033 Romeo-class sbmarines
1x FREEM Aquitaine Frigate
2x Oliver Hazard Perry class frigates
2x Mistral LHDs
3x Ambassador Mk III Missile boats

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

36 people are talking about this

https://www.pentapostagma.gr/