1.5.20

Η Γερμανία και το Spiegel επιβεβαιώνουν ότι Τούρκοι στρατιώτες πυροβόλησαν Γερμανική περίπολο της FRONTEX στον Έβρο


Είδατε «φίλοι» μας Γερμανοί με τι γείτονες έχουμε να κάνουμε...;

Γερμανικά ΜΜΕ και το Γερμανικό ΥΠΕΣ επιβεβαίωσαν το χθεσινό επεισόδιο με τους πυροβολισμούς Τούρκων στρατιωτών εναντίον μεικτής ομάδας περιπολίας της Frontex, Ελλήνων & Γερμανών.

«Ένα επικίνδυνο περιστατικό μεταξύ τουρκικών και γερμανικών συνοριοφυλάκων έχει συμβεί στα τουρκο-ελληνικά χερσαία σύνορα», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα του SPIEGEL.

Τούρκοι στρατιώτες στόχευσαν Γερμανούς αξιωματούχους και πυροβόλησαν τουλάχιστον μια φορά. Αυτό προκύπτει από ένα εσωτερικό έγγραφο του ευρωπαϊκού οργανισμού προστασίας των συνόρων Frontex, το οποίο είναι διαθέσιμο στη SPIEGEL. Κανείς δεν τραυματίστηκε στο περιστατικό.

«Το γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε το περιστατικό. Ένας Τούρκος στρατιώτης πυροβόλησε στις 7:15 μ.μ. την Τρίτη το απόγευμα όταν Γερμανοί αξιωματούχοι βρισκόταν στην άλλη πλευρά των συνόρων», αναφέρει το δημοσίευμα.

«Οι Γερμανοί αστυνομικοί τοποθετούνται στην Ελλάδα ως μέρος μιας αποστολής του Frontex. Το περιστατικό συνέβη κοντά στην ελληνική πόλη Τυχερό. Σύμφωνα με πληροφορίες SPIEGEL, ένας Γερμανός συνοριοφύλακας άκουσε πυροβολισμό από την τουρκική πλευρά των συνόρων την Τρίτη το βράδυ. Τότε ο Γερμανός αστυνομικός κάλυψε αμέσως.»

«Πρώτα πυροβόλησε και μετά έδειξε το δεξί μεσαίο δάχτυλό του...»

«Μέσα από ένα ζευγάρι κιάλια, οι Γερμανοί συνοριοφύλακες είδαν έναν Τούρκο στρατιώτη να στοχεύει με ένα αυτόματο όπλο στην ελληνική πλευρά στην άλλη πλευρά της ακτής.

Τότε ο Τούρκος στρατιώτης έδειξε το δεξί μεσαίο δάχτυλό του και επέστρεψε στη σκηνή του. Άλλοι στρατιώτες φώναζαν «έλα, έλα». Λίγο αργότερα, εμφανίστηκαν έξι ακόμη Τούρκοι στρατιώτες και για άλλη μια φορά στόχευσαν με τα όπλα τους τους Γερμανούς και τους Έλληνες συνοριοφύλακες.»