17.5.20

Ναύαρχε Σταυρίδη “ΔΕΝ σέβεσαι, περιφρονείς” και “παίζεις μπάλα” πλέον… για το Carlyle Group

H Ελλάδα είχε πάντα... "ελληνες" αλλά Ναύαρχο "έλληνα" δεν είχε!Τώρα απέκτησε!
Juan
Την «αμαρτία» μου θα την πω. Δεν συμπάθησα ποτέ τον πρώην ναύαρχο Τζέιμς Σταυρίδη, διότι με την πρώτη γνωριμία πληροφορήθηκα τις θέσεις του για την Τουρκία και ομολογώ ότι φρίκαρα, που λένε και οι νεολαίοι… Από τότε κράτησα μία απόσταση, παρά το γεγονός ότι είχε γίνει ο «αγαπημένος» των Ελλήνων πολιτικών, δημοσιογράφων και λοιπών παραγόντων.
Δεν μπορούσα να καταλάβω τότε γιατί τόση …«αγάπη» στον κ. Σταυρίδη, ο οποίος δεν νομίζω ότι έκρυψε ποτέ τις φιλοτουρκικές απόψεις του.
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: Hellas Journal
Όταν συνταξιοδοτήθηκε με περγαμηνές από το Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών, εντάχθηκε στο δυναμικό του Fletcher School of Law and Diplomacy του Πανεπιστημίου Tufts, απ’ όπου αποχώρησε το 2018 για να ενταχθεί ως στέλεχος στο γνωστό Carlyle Group. Και έχει σημασία αυτή η λεπτομέρεια και νομίζω ότι λύνει πολλές από τις απορίες των ομογενών, που έχουν μείνει άφωνοι με τις δηλώσεις του.
Ο κ. Σταυρίδης είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος με γνώσεις της Ιστορίας. Και το σημειώνω για όσους μπορεί να πιστεύουν ότι δεν γνωρίζει τι έπραξε η Τουρκία εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου.
Η ιστοσελίδα μας ανέδειξε τις δηλώσεις του, τις οποίες έχουμε μαγνητοφωνήσει, αφού συνεργάτης μας παρακολούθησε την εκδήλωση της τουρκικής οργάνωσης Turkish Heritage Organization, μέσω τηλεδιάσκεψης.
Οι δηλώσεις από την αρχή μέχρι το τέλος ήταν απαράδεκτες. Αλλά για μένα πιο ενοχλητικό ήταν το σημείο στο οποίο αναφέρεται στην αγορά του ρωσικού συστήματος S-400 από την τουρκική κυβέρνηση. Ο κ. Σταυρίδης έφτυσε στην κυριολεξία τη συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών νομοθετών, που ψήφισαν νομοσχέδια με τα οποία απορρίπτουν αυτή την αγορά.
Τα αισθήματα των βουλευτών και των γερουσιαστών για την προδοσία της Τουρκίας, μοιράζονται και αρκετοί αξιωματούχοι στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Πεντάγωνο. Και διπλωμάτες και στρατιωτικοί έχουν εκφραστεί με έντονα αρνητικό τρόπο στην αγορά των S-400.
Ο τρόπος με τον οποίο μίλησε ο κ. Σταυρίδης για την υπόθεση αυτή, δείχνει ότι δεν σέβεται τους αμερικανικούς νόμους και το κυριότερο περιφρονεί τους στρατηγικούς στόχους των Ηνωμένων Πολιτειών, που ο ίδιος ως μέλος των Ενόπλων Δυνάμεων υποτίθεται ότι υπηρετούσε. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΠΕΙΡΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗ
https://www.defence-point.gr/