1.5.20

ΗΠΑ: Διαδηλωτές κατά της καραντίνας οπλισμένοι με τουφέκια στο κοινοβούλιο του Μίσιγκαν (βίντεο-φωτο)

Δεκάδες ένοπλοι διαδηλωτές (εφοδιασμένοι με τυφέκια εφόδου), συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του Καπιτωλίου, της έδρας του κοινοβουλίου του Μίσιγκαν στην πόλη Λάνσινγκ, την πρωτεύουσα.



Κανένας τους δεν φόραγε μάσκα, αν και ορισμένοι είχαν μαντίλια στα πρόσωπα. Αρκετοί φώναξαν έντονα όταν μασκοφορεμένοι αστυνομικοί στάθηκαν μπροστά τους για να τους εμποδίσουν να μπουν, απαιτώντας να τους αφήσουν να περάσουν.


«Ακριβώς από πάνω μου, άνδρες με τυφέκια φωνάζουν προς εμάς», ανέφερε μέσω Twitter η Ντέινα Ποουλχάνκι, γερουσιάστρια του Μίσιγκαν, συνοδεύοντας την ανάρτηση με μια φωτογραφία στην οποία τουλάχιστον ο ένας από τους εικονιζόμενους είχε εμφανώς περασμένο με αορτήρα ένα τουφέκι στην ράχη του.
Directly above me, men with rifles yelling at us. Some of my colleagues who own bullet proof vests are wearing them. I have never appreciated our Sergeants-at-Arms more than today.
Προβολή εικόνας στο Twitter
22,7 χιλ. άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
«Ορισμένοι από τους συναδέλφους μου που έχουν αλεξίσφαιρα γιλέκα τα φόρεσαν», πρόσθεσε η τοπική πολιτικός.
Έξω από το Καπιτώλιο, διαδηλωτές κράταγαν ένα πλακάτ στο οποίο αναγραφόταν σύνθημα εναντίον του περιορισμού με φωτομοντάζ που μετατρέπει τη δημοκρατική κυβερνήτρια της πολιτείας Γκρέτσεν Γουίτμερ στον Αδόλφο Χίτλερ.
Aξίζει να σημειωθεί ότι η κυβερνήτης της πολιτείας του Μίσιγκαν συνεχίζει την καραντίνα παρά το γεγονός ότι η πολιτειακή Βουλή έχει ψηφίσει κατά! Μάλιστα ετοιμάζονται αγωγές εναντίον της.


Μια οργάνωση που αυτοαποκαλείται «Το Μίσιγκαν ενωμένο υπέρ της ελευθερίας» οργάνωσε την κινητοποίηση της Πέμπτης, την οποία βάφτισε «αμερικανική πατριωτική συγκέντρωση».
Η αστυνομία εξήγησε στο NBC News ότι είναι νόμιμη η οπλοφορία μέσα στο Καπιτώλιο, όπως και στην υπόλοιπη πολιτεία Μίσιγκαν.

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά τον Απρίλιο που διαδηλωτές, αρκετοί οπλισμένοι, συγκεντρώθηκαν στο Λάνσινγκ για να απαιτήσουν να αρθούν άμεσα τα μέτρα περιορισμού στο Μίσιγκαν, πολιτεία όπου οι νεκροί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού ξεπερνούν τους 3.500, σύμφωνα με στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.
Σύμφωνα με το 2ο άρθρο του αμερικανικού Συντάγματος οι πολίτες μπορούν να οπλοφορούν ελεύθερα: «to keep and bear arms».
Αν υπάρχει κάτι που ξεχωρίζει τις ΗΠΑ από τις άλλες χώρες και μετατρέπει την αμερικανική δημοκρατία σε κάτι πολύ πιο ενδιαφέρον από τις υπόλοιπες, είναι ακριβώς αυτό. Το δικαίωμα στην οπλοφορία και στην αυτοάμυνα, είτε αρέσει αυτό είτε δεν αρέσει στο κατεστημένο.
Η λογική είναι απλή: Για να μπορούν οι πολίτες να υπερασπιστούν το Σύνταγμα και τους αμερικανικούς νόμους σε περίπτωση ενός πραξικοπήματος, αλλά και για να υπερασπιστούν τον ευαυτό τους από κάθε κακοποιό που επιχειρεί να εισέλθει στο σπίτι τους.
Και για να μην βιαστούν τα συνήθη «δημοκρατικά» ΜΜΕ και μιλήσουν για λευκούς ακροδεξιούς που προκαλούν κ.λ.π στο βίντεο που ακολουθεί, ο ομιλών και επικεφαλής των διαδηλωτών είναι... έγχρωμος.
Protests in Lansing starting to bear resemblance with militia parades in Middle East.

This guy brought his assault rifle to protest the 6 ft social distance guideline for ...
2.505 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
https://www.pronews.gr/