30.5.20

Νέες απειλές από Ντ.Μπαχτσελί: «Θα εξαλείψουμε και τα υπόλοιπα "βυζαντινά υπολείμματα"»

Κράτη των οποίων η ύπαρξις οφείλεται σε κατακτήσεις άλλων χωρών και  γενοκτονίες δεν έχουν λόγο υπάρξεως στην ανθρωπότητα και θα πρέπει να "εξουδετερωθούν" ολοσχερώς.
Juan 
Ο ηγέτης του τουρκικού εθνικιστικού κόμματος (MHP), το οποίο συγκυβερνά με το AKP, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, βρήκε την ευκαιρία χθες να εξαπολύσει προκλητική επίθεση στην Ελλάδα, αποκαλώντας την «βυζαντινό υπόλειμμα»
Ο ίδιος μεταξύ άλλων έγραψε ότι, «η βυζαντινή αυτοκρατορία ηττήθηκε στο Ματζικέρτ και η Ανατολία έγινε τουρκική πατρίδα.
Η κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης το 1453 σφράγισε τους τουρκικούς αιώνες. Πιστεύω ότι τα υπόλοιπα βυζαντινά υπολείμματα θα εξαλειφθούν και κανένα σκοτεινό χέρι και φιλοδοξία δεν αξίζει την εμπιστοσύνη και την αξιοπρέπεια της κατάκτησης μας».
Ο ηγέτης της MHP έκανε δηλώσεις μέσω λογαριασμού κοινωνικού δικτύου σχετικά με την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης.
Εκεί εξέφρασε ότι «η κατάκτηση της βασιλεύουσας είναι έργο καρδιάς».
«Κατάκτηση, καρδιακός παλμός, σημάδι μυαλού. Είναι μια εσκεμμένη βούληση της (τουρκικής) στρατιωτικής, πολιτικής και στρατηγικής ιδιοφυΐας που έχει διαμορφώσει την προφητεία. Η κατάκτηση είναι η συνάντηση του τι αναμένονταν και του τι αναμένεται, το διάταγμα της ανάστασης που φωτίζει τη λαχτάρα του σκότους με μια φλόγα».
«Εάν η Κωνσταντινούπολη κατακτήθηκε πριν από 567 χρόνια, αυτό έχει μια αιώνια ιστορία, ενώ το τουρκικό έθνος έχει την συνείδηση ​​της κατάκτησης, έχει την επιθυμία για μελλοντική ανεξαρτησία από τα βάθη της ιστορίας. Ο Μωάμεθ βγήκε από ένα κατακτητικό έθνος, άνοιξε μια εποχή και έκλεισε μια άλλη».


«Η Κωνσταντινούπολη είναι πρωτεύουσα μιας αυτοκρατορίας που υπήρξε λίκνο πολλών πολιτισμών και πολλών καταπιεσμένων λαών», κατέληξε μεταξύ άλλων ο ίδιος.
pronews