21.5.20

Επίθεση με οξύ: Η γυναίκα παρακολουθούσε μέρες την 34χρονη - Τι ερευνούν οι αστυνομικοί

Στο 99% των περιπτώσεων ειδεχθών και βαρύτατων εγκλημάτων, οι ένοχοι βρίσκονται σχετικά κοντά με το θύμα, δηλαδή το γνωρίζουν γιαυτό και για κάποιο λόγο έχουν κάποιο είδος κινήτρου (εννοείται άρρωστου) για να διαπράξουν μεγάλο κακό.

Το θέμα είναι, αν όντως η γυναίκα που έκανε αυτό το απίστευτο κακό στην κοπέλα χθες στην Καλλιθέα την γνώριζε, ή αν πρόκειται για «suspect zero», δηλαδή για κάποια που δεν την γνώριζε αλλά προετοίμαζε το συγκεκριμένο κακό εδώ και καιρό για λόγους που πρέπει να αποκαλυφθούν.
Τον στενό προσωπικό και φιλικό κύκλο της 34χρονης Ιωάννα κάνουν «φύλλο και φτερό» οι αστυνομικοί για να αποκαλύψουν την ταυτότητα της μυστηριώδους μαυροφορεμένης γυναίκας, που χθες το πρωί, έστησε καρτέρι και της πέταξε βιτριόλι στο πρόσωπο.
Η ίδια μιλώντας για λίγο μέσα από την εντατική όπου οδηγήθηκε, στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Καλλιθέας που ερευνούν την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι, είπε πως «όλα έγιναν γρήγορα. Μια γυναίκα που φορούσε μαύρα, είχε κρυφτεί στα σκαλάκια δίπλα στο ασανσέρ και τη στιγμή που πήγα να μπω μέσα μου επιτέθηκε και μου έριξε στο πρόσωπο ένα ροζ υγρό. Δεν ξέρω ποια είναι».
Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, μέχρι αργά χθες το βράδυ από τα γραφεία της Ασφάλειας πέρασαν και έδωσαν κατάθεση ο πρώην και ο νυν φίλος της Ιωάννας, οι γονείς της και στη συνέχεια έξι φίλοι και φίλες της 34χρονης.
Οι πρώτοι που έδωσαν κατάθεση δεν προσέφεραν πολλά στην αστυνομική έρευνα καθώς είπαν δεν γνωρίζουν τι κρύβεται πίσω από την επίθεση και έτσι οι αστυνομικοί ελπίζουν ότι ίσως οι φίλοι της, συνδράμουν στην αποκάλυψη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το θύμα δεν φαίνεται να είχε προβλήματα επαγγελματικά και οικονομικά που να δικαιολογούν μια τέτοια επίθεση ή να δεχόταν απειλές.


Το προφίλ της μαυροφορεμένης μασκοφόρου
Οι έμπειροι αναλυτές της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Καλλιθέας, προσπαθούν να συνθέσουν το προφίλ της μαυροφορεμένης γυναίκας με τη μάσκα που επιτέθηκε στην 34χρονη Ιωάννα και έριξε βιτριόλι στο όμορφο πρόσωπο της.
Σε πρώτη φάση, αναζητούν μέσα από κάμερες το δρομολόγιο της. Αν χρησιμοποίησε αυτοκίνητο, ταξί, μηχανάκι ή αν έφυγε με τα πόδια από το σημείο της φρικτής επίθεσης στο κτήριο της ασφαλιστικής εταιρείας επί της οδού Θησέως στην Καλλιθέα όπου εργάζεται η 34χρονη.
Αυτό που θεωρούν σίγουρο είναι ότι η μυστηριώδης γυναίκα, παρακολουθούσε ημέρες τον στόχο της πριν προχωρήσει στην τελευταία και φυσικά πιο φρικαλέα φάση του σατανικού της σχεδίου. Γνώριζε τι ώρα πήγαινε καθημερινά στο γραφείο της και έτσι ήταν πολύ εύκολο να την πετύχει την κατάλληλη στιγμή και να επιτεθεί χωρίς το παραμικρό περιθώριο λάθους. Και τα κατάφερε.
Λίγο μετά τις 9 και όταν η Ιωάννα στάθμευσε το μπορντό Suzuki Swift, πέρασε το κατώφλι της εταιρείας και κάλεσε το ασανσέρ παραφύλαγε στα σκαλάκια δίπλα από τον ανελκυστήρα και πριν το θύμα της προλάβει να μπει μέσα πετάχτηκε καταπάνω της και της πέταξε βιτριόλι στο πρόσωπο.
Το ροζ υγρό έκαψε το δέρμα και η 34χρονη άρχισε να πονάει φρικτά και να αιμορραγεί. Στην εντατική του νοσοκομείου Metropolitan όπου οδηγήθηκε οι γιατροί παρά τις προπάθειες δεν κατάφεραν να σώσουν το ένα της μάτι…
Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πίσω από τη δολοφονική απόπειρα κρύβονται προσωπικές διαφορές. Επομένως, επειδή το κίνητρο είναι προφανές, εκτιμούν ότι θα αφαιρέσουν σύντομα τη μάσκα από το πρόσωπο και θα οδηγηθούν στην ταυτότητα της.
pronews