8.4.20

Ευρωπαϊκή βοήθεια για τον Covid 19; Πολωνία 22 δις, Πορτογαλία 13 δις, ΕΛΛΑΔΑ 2 δις…


Η ανακοίνωση των κονδυλίων οικονομικής βοήθειας που ανακοινώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για κράτη μέλη της ΕΕ είναι απογοητευτική για την Ελλάδα: 13 δις για την Πορτογαλία, 22 για την Πολωνία και μόλις 2 δις για την Ελλάδα!




Όποια κι αν είναι τα κριτήρια για τις αποφάσεις, είναι δύσκολο να εξηγηθεί η πολύ μεγάλη διαφορά. Δείχνει ότι όσοι λαμβάνουν τις αποφάσεις αγνοούν ή μάλλον παριστάνουν ότι αγνοούν ότι η Ελλάδα προέρχεται από μια δεκαετή οικονομική κρίση, την οποία σε μεγάλο βαθμό κλιμακώθηκε και από λανθασμένους χειρισμούς και αποφάσεις των Ευρωπαίων. Συνεπώς ακόμη κι αν δεχτούμε ότι το ύψος της βοήθειας σε κάθε χώρα έχει να κάνει με κριτήρια πληθυσμιακά ,δεν μπορεί να εξηγηθεί πως η Πορτογαλία που έχει ίδιο πληθυσμό με την Ελλάδα λαμβάνει 13 δις και η Ελλάδα μόλις 2. Οι δύο χώρες πέρασαν οικονομική κρίση ,αλλά είναι προφανές ότι αυτό που έγινε στην Ελλάδα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με όσα συνέβησαν στην Πορτογαλία. Εδώ η κατάσταση ήταν απείρως δυσκολότερη και σε ένταση και σε χρονική διάρκεια της κρίσης.
Επιπλέον η Πολωνία που πριν μερικές ημέρες καταδικαζόταν, φραστικά τουλάχιστον για αντιδημοκρατικά μέτρα που πήρε, παίρνει 22 δις και το μονίμως “καλό παιδί”, η Ελλάδα θα πάρει 2 δις ευρώ.

militaire