8.4.20

Απαγόρευση μετακινήσεων: Ξεκινούν να στήνονται «checkpoints» σε όλη την Ελλάδα - 300 ευρώ πρόστιμο & αφαίρεση πινακίδων

Υπάρχουν και άλλα μεταφορικά μέσα
που δεν έχουν πινακίδες για να  τους τις αφαιρέσουν!
Και με την ευκαιρία, συχνά ακούμε ότι η αστυνομία
 βάζειπρόστιμα 150 ευρώ σε λαθρομετανάστες που
 περιφέρονται ασκόπως.ποιος θα τα πληρώσει;
Η λεγεώνα των ξένων ή κοροϊδευόμαστε; 

ΑΛΕΞ

«Δρακόντια» θα είναι τα μέτρα σε όλη την Ελλάδα καθώς από σήμερα ξεκινούν να στήνονται αυστηροί έλεγχοι «checkpoints» στα πρότυπα εμπόλεμης ζώνης σε διόδια και λιμάνια για να πιάσουν τους πολίτες που θα τολμήσουν να μετακινηθούν κατά τη διάρκεια του Πάσχα. Το πρόστιμο θα είναι 300 ευρώ κι αφαίρεση πινακίδων.
Ο Νίκος Χαρδαλιάς, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κατά την ενημέρωση της Τετάρτης για τον κορονοϊό, από το υπουργείο Υγείας, τόνισε ότι οι έλεγχοι στις επόμενες ώρες θα αυστηροποιηθούν σε εθνικές οδούς, διόδια και λιμάνια.

Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε ο ίδιος «εδώ και λίγα λεπτά, στις 18.00, έχει τεθεί σε εφαρμογή ο έλεγχος στα διόδια σε όλη την επικράτεια από και προς τα αστικά κέντρα» και ανακοίνωσε πως «από απόψε το βράδυ, όποιος κάνει υπεραστική μετακίνηση καταχρηστικά και για λόγους αναψυχής, δηλαδή για να πάει στο εξοχικό του, θα τιμωρείται με πρόστιμο 300 ευρώ, αφαίρεση πινακίδων και επιστροφή αυτοκινήτου στη βάση του».
Επίσης, ξεκινά αναστολή των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών από και προς τα νησιά, λόγω Πάσχα.
Στα ΚΤΕΛ και τα λιμάνια θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μόνιμων κατοίκων. Εξαίρεση θα υπάρχει μόνο για στρατιωτικούς, υγειονομικούς και υπαλλήλους της πολιτικής προστασίας.
«Τα περισσότερα μέτρα δεν είναι καινούργια. Η πλειοψηφία τα σέβεται. Το μόνο που αλλάζει είναι η αυστηροποίηση των μέτρων» διευκρίνισε ο κ. Χαρδαλιάς. «Εάν κάποιοι κάνουν χρήση άδειας και πάνε στα χωριά τους, με δική τους ευθύνη θα παραμείνουν εκεί» τόνισε σε αυστηρό ύφος.
Σε ό,τι αφορά το Άγιο Φως, είπε ότι «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη μεταφορά του κατ΄οίκον».
Στην ενημέρωση της Τρίτης, ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε εκ νέου το μήνυμα ότι τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα και επισήμανε ότι μέχρι τις 27 Απριλίου ισχύουν πλήρως τα περιοριστικά μέτρα, χωρίς απολύτως καμία χαλάρωση. Επίσης, αυστηρή σύσταση σε όσους σκοπεύουν να μετακινηθούν τις ημέρες του Πάσχα στην επαρχία, αψηφώντας τους περιορισμούς, έστειλε ο ίδιος
Όπως είπε, η σχετική συζήτηση είναι αντικοινωνική και ανεύθυνη και σημείωσε ότι  δεν πρέπει να προκαλούμε την τύχη μας καθώς με τη μετακίνηση στην επαρχία θα νοσήσουν και άλλοι συμπολίτες μας. «Μετά το τέλος των μέτρων, στα τέλη Απριλίου, θα ξεκινήσει η συζήτηση για την άρση των περιορισμών, έχουμε δρόμο μπροστά μας να διανύσουμε» σημείωσε επίσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.