12.4.20

Κίνδυνος ερήμωσης των νησιών από αλλοδαπούς με κορωνοϊό - Ο Γ.Κουμουτσάκος παραδέχεται ότι θα έρθουν χιλιάδες

Θα επιτραπεί στους  τουρκοκατευθυνόμενους εισβολείς να εκμεταλλευθούν  τα όποια ανθρωπιστικά μας αισθήματα και κάποιους "διεθνείς" κανόνες (που μόνο εμείς σε όλο τον πλανήτη καλούμεθα να εφαρμόσουμε)  και να εξοντώσουν στην κυριολεξία τους κατοίκους των νησιών μας;

ΑΛΕΞ
Σε «κίνδυνο θάνατο» για το Αιγαίο μεταβάλλονται οι τουρκικές προσπάθειες που θέλουν να πλημμυρίσουν τα νησιά μας με χιλιάδες παράνομους μετανάστες, που θα είναι φορείς κορωνοϊού, κάτι που παραδέχονται και κυβερνητικά στελέχη.
Αυτό, όπως μπορούμε να δούμε με το παράδειγμα της Σιγκαπούρης μπορεί να μας φέρει στο στάδιο της ερήμωσης, καθώς - όσο καλά και να τα έχουμε πάει λόγω καραντίνας - αρκεί μια τέτοιου επιπέδου «υγειονομική βόμβα» για να τα διαλύσει.
Σήμερα τόσο ο Γ. Κουμουτάκος όσο και η Α.Πελώνη ουσιαστικά επιβεβαίωσαν τις χθεσινές πληροφορίες ότι στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας είχαν καταφέρει να εξακριβώσουν τις έγκυρες πληροφορίες ότι μεταξύ των παρανόμων μεταναστών που είχαν συγκεντρωθεί στα δυτικά παράλια της Μικράς Ασίας ήταν και ασθενείς με COVID-19, οι οποίοι είχαν μεταφερθεί με λεωφορεία από άλλα κέντρα στο εσωτερικό της Τουρκίας!
Πολλοί από αυτούς τους μετανάστες βρίσκονταν τον Μάρτιο στην περιοχή του Παζάρ Κιουλέ -απέναντι από τις Καστανιές στον Έβρο- και οι τουρκικές αρχές επρόκειτο να επιχειρήσουν να τους μεταφέρουν σε Ελλάδα και Ευρώπη εν μέσω πανδημίας, με ό,τι προβλήματα θα μπορούσαν να δημιουργηθούν έτσι για τους κατοίκους των νησιών όπου η επιδημιολογική εξάπλωση του κορωνοϊού έχει κρατηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
Γ.Κουμουτσάκος: «Κάθε πιθανή μεταναστευτική άφιξη θα μπαίνει σε καραντίνα»
Κάθε πιθανή μεταναστευτική άφιξη θα μπαίνει σε καραντίνα, είτε υπάρχει σκοπιμότητα πίσω από τις μεταναστευτικές αυτές ροές είτε όχι, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη.
Ερωτηθείς για τα δημοσιεύματα σχετικά με τα οποία παρατηρούνται συγκεντρώσεις παράνομων μεταναστών στα δυτικά παράλια της Μικράς Ασίας, υπό τον συντονισμό της τουρκικής αστυνομίας, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι «έχουμε εδώ και πολύ καιρό επισημάνει ότι θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας περί πιθανού "ανοίγματος" των μεταναστευτικών πυλών. Οι δηλώσεις αυτές έχουν σαφή στόχευση πίεσης και εκβιασμού προς την Ευρώπη και ξεκίνησαν εδώ και σχεδόν ένα χρόνο».
Ο κ. Κουμουτσάκος επανέλαβε ότι «αυτά τα οποία είδαμε πριν ένα - ενάμισι μήνα περίπου στον Έβρο, ήταν μία, κατά κάποιο τρόπο προαναγγελθείσα, πολιτική εξαναγκασμού, χιλιάδων ανθρώπων να λειτουργήσουν σαν ένας ζωντανός πολιορκητικός κριός για την παραβίαση των ελληνικών συνόρων, ώστε να ασκηθεί πίεση και εκβιασμός στην Ευρώπη» και πρόσθεσε: «Η πολιτική εκβιασμού στον Έβρο δεν πέρασε. Όπως απέτυχε εκεί η πίεση προς την Ελλάδα και ο εκβιασμός προς την Ευρώπη, θα αποτύχει οποιαδήποτε τέτοια απόπειρα και στη θάλασσα του Αιγαίου».
Α.Πελώνη: «Υπάρχει κινητικότητα στην Τουρκία στο μεταναστευτικό - Υπάρχει έξαρση του κορωνοϊού στην γειτονική χώρα»​
Υπάρχει κινητικότητα στην απέναντι πλευρά τόνισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη με αφορμή πληροφορίες ότι απετράπη το πέρασμα σε ελληνικά χωρικά ύδατα αριθμού προσφύγων και μεταναστών, που ήταν θετικοί στον κορωνοϊό.
Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό η κ. Πελώνη τόνισε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει κάποιος αν πρόκειται για όντως πρόκειται για άτομα θετικά στον κορωνοϊό, ωστόσο αυτό που είναι σίγουρο είναι πως η επιδημία παρουσιάζει στην Τουρκία έξαρση και η Ελλάδα θα κάνει αυτό που πρέπει. 
Η Τουρκία πιθανόν ποντάρει σε ένα σενάριο τύπου Σιγκαπούρης όπου ενώ η χώρα διατηρούσε την πανδημία του κορωνοϊού σε ουσιαστικά μηδενικά επίπεδα όμως η εισροή αλλοδαπών εργατών την έκανε να εκτοξευτούν τα κρούσματα και να θέσει σε καραντίνα τις υποδομές διαμονής ξένων πολιτών.
pronews