4.4.20

Μανώλης Γλέζος, ολοζώντανο σύμβολο ελευθερίας



του Στέλιου Παπαθεμελή*

 
   Ο  Μανώλης Γλέζος, ολοζώντανο σύμβολο Ελευθερίας και αδιάκοπης Αντίστασης, μας άφησε σε μια ώρα που η παρουσία του στη Πατρίδα μας ήταν εξόχως απαραίτητη.
   Γνωρίζοντας ότι ορισμένοι πολιτικοί του φίλοι κατά την κρατούσα μόδα της αριστεράς θα επιχειρούσαν να τον ξεπροβοδίσουν με πολιτική κηδεία, τους πρόλαβε! Ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο να προστεί εκείνος της Εξοδίου Ακολουθίας. Με την κίνηση του αυτή έδωσε το τελευταίο και βροντερό μάθημα στην καθ΄ ημάς αριστερά.
   Το Βερολίνο σε ρόλο προαιώνιου εχθρού της Ελλάδος και όχι μόνο. Η Άγγελα Μέρκελ αρνήθηκε την έκδοση ευρωομολόγου και αντ΄ αυτού επιμένει σε νέα Μνημόνια (της καταστροφής).
    Ούτε η πανδημία στάθηκε σοβαρό μήνυμα για την καγκελάριο. Η απειλή είναι όντως ασύμμετρη. Η γερμανική Ευρώπη έχει φτάσει στα όρια της. Δεν μπορεί να δίνει 500 δισ. ευρώ στον εαυτό της και να αρνείται στους υπόλοιπους τα πάντα.

Τελικά επεβλήθη το δόγμα «ο σώζων εαυτόν σωθήτω», γεγονός που καθιστά την Ευρωένωση ετοιμόρροπη.
   Η κυβέρνηση έβαλε εν χορδαίς και οργάνοις μάλιστα την (ψευδο)μακεδονία των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ παραβλέποντας την ακάθεκτα ανθελληνική συμπεριφορά του (τουρκ)αλβανού πρωθυπουργού Ράμα, ο οποίος εσχάτως προχώρησε και σε νέα κατά της Ελλάδος κατορθώματα με την προώθηση στις περιοχές των Βορειοηπειρωτών λαθροεποίκων μουσουλμάνων.
   Ο Ζακ Αταλί, πρώην μυστικοσύμβουλος του Φρανσουά Μιττεράν και ο άνθρωπος που επέλεξε τον Μακρόν και τον επέβαλε στο γαλλικό λαό, αποκαλύπτει μερικές ενδόμυχες φαντασιώσεις του ολιγαρχικού κόσμου. Εν ολίγοις, εκεί που απέτυχε μέχρι στιγμής η οικονομική κρίση, μια «καλή μικρή πανδημία» θα μπορούσε να ωθήσει τους ηγέτες μας να δεχτούν τη εγκατάσταση μιας παγκόσμιας κυβέρνησης! Γράφει:
   "Η Ιστορία μας διδάσκει ότι η ανθρωπότητα εξελίσσεται σημαντικά μόνο όταν πραγματικά φοβάται: τότε αρχικά δημιουργεί αμυντικούς μηχανισμούς· μερικές φορές απαράδεκτες (αποδιοπομπαίοι τράγοι και ολοκληρωτισμοί)· μερικές φορές ασήμαντες (για πλάκα)· μερικές φορές αποτελεσματικές (θεραπευτικές, απορρίπτοντας αν είναι απαραίτητο όλες τις προηγούμενες ηθικές αρχές). Στη συνέχεια, μετά την ολοκλήρωση της κρίσης, μετατρέπει αυτούς τους μηχανισμούς ώστε να γίνουν συμβατοί με την ατομική ελευθερία και να τους εντάξει σε μια δημοκρατική πολιτική υγείας».
    Ζητούμενο η συνειδητοποίηση της ανάγκης για αλτρουισμό. Για τον Ζακ Aταλί, "Η πανδημία που αρχίζει[η γρίπη Η1Ν1 που προκάλεσε 18.500 θανάτους παγκοσμίως] θα μπορούσε να προκαλέσει έναν από αυτούς τους εποικοδομητικούς φόβους", γιατί θα δημιουργήσει "καλύτερα από οποιονδήποτε ανθρωπιστικό ή οικολογικό λόγο, την συνειδητοποίηση της ανάγκης για αλτρουισμό".
   "Και, ακόμη και αν, όπως ελπίζουμε προφανώς, αυτή η κρίση δεν θα είναι πολύ σοβαρή, δεν πρέπει να ξεχνάμε, όπως και για την οικονομική κρίση, να διδασκόμαστε, έτσι ώστε πριν από την επόμενη - αναπόφευκτη – να εφαρμόζουμε μηχανισμούς πρόληψης και ελέγχου, καθώς και μεθόδους υλικοτεχνικής υποστήριξης για τη δίκαιη κατανομή φαρμάκων και εμβολίων. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να δημιουργήσουμε μια παγκόσμια αστυνομική δύναμη, ένα παγκόσμιο αποθετήριο και ως εκ τούτου ένα παγκόσμιο φορολογικό σύστημα. Θα φτάσουμε τότε, πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι μόνο για οικονομικούς λόγους, να θέσουμε τα θεμέλια μιας πραγματικής  παγκόσμιας κυβέρνησης».
   "Άλλωστε από το νοσοκομείο άρχισε η Γαλλία, κατά τον 17ο αιώνα, για να αποκτά πραγματικό κράτος", κατέληξε.


 Πηγήhttps://fr.sott.net (Μετάφρ: Ε. Νιάνιος).



                               
 * Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης
                                      E-mail: stpapathemelis@gmail.com
Δημοκρατική Αναγέννηση