23.4.20

Συναγερμός σε ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι


Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης
Συναγερμός σήμανε στην κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ιχνηλατήθηκαν κρούσματα κορωνοϊού. Επί τόπου έσπευσαν οι κ.κ. Τσιόδρας και Χαρδαλιάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί και εξετάζονται 101 δείγματα, ενώ το νοσοκομείο έχει τεθεί σε καραντίνα.
Συγκεκριμένα 28 κρούσματα του νέου κορωνοϊού ιχνηλατήθηκαν όπως ενημέρωσε ο κ. Χαρδαλιάς στην ιδιωτική κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι, καθώς ένας ασθενής βρέθηκε θετικός στη νόσο.
Τα αποτελέσματα μετά την διαδικασία της ιχνηλάτησης ώστε να βρεθούν άμεσα τα άτομα τα οποία είχαν έρθει σε επαφή μαζί του, έδειξαν ότι δεκάδες ασθενείς και μέλη του υγειονομικού προσωπικού βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε πριν απο λίγο ο κ. Χαρδαλιάς, από τα 28 κρούσματα στην κλινική, οι 13 είναι ασθενείς, οι 11 είναι νοσηλευτικό προσωπικό και 4 είναι συγγενείς.
Ο ασθενής από τον οποίο θεωρείται ότι προήλθε η μόλυνση, επισκεπτόταν συχνά την κλινική προκειμένου να υποβληθεί σε αιμοκάθαρση, όμως την τελευταία φορά διαπιστώθηκε πως ήταν εμπύρετος, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί σε θάλαμο του νοσοκομείου.
Η κατάσταση ανησύχησε το περιβάλλον του ασθενούς, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η μεταφορά του σε νοσοκομείο αναφοράς όπου εντοπίστηκε θετικός και να ενημερωθεί άμεσα η κλινική προκειμένου να αναζητηθούν ασθενείς και υγειονομικό προσωπικό.
Όπως επιβεβαίωσε στο zougla.gr ο διευθυντής της Παθολογικής της Κλινικής Ταξιάρχαι Γιώργος Μόσιος,
το κρούσμα προήλθε από εξωτερικό ασθενή, ενώ το πρωί της Τετάρτης, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με επικεφαλής τον κ. Τσόδρα, επισκέφτηκε την κλινική, ώστε να πάρει τα απαραίτητα δείγματα για τα τεστ.
zougla.gr