19.4.20

Έγινε η νύχτα... μέρα από τα πυροτεχνήματα στην Αθήνα - Στα μπαλκόνια με λαμπάδες οι πιστοί (βίντεο-φώτο)


Φέτος λόγω του κορωνοϊού οι εκκλησίες παρέμειναν κλειστές για τους πιστούς, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι, να αναγκαστούν να κάνουν Ανάσταση σπίτια τους. 
Η μοναδική επιλογή που είχαν οι πιστοί ήταν να παρακολουθήσουν την λειτουργία μέσω τηλεόρασης ή διαδικτύου. Ωστόσο, σε γειτονιές της Αθήνας, οι πιστοί επέλεξαν να βγουν στα μπαλκόνια και να ψάλλουν όλοι μαζί το «Χριστός Ανέστη».
Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από το Παγκράτι όπου πλήθος κόσμου με ένα κερί στο χέρι γιόρτασε την την πιο λαμπρή ημέρα της Χριστιανοσύνης και την Ανάσταση του Θεανθρώπου.
Επιπλέον, σημαντικά αυξημένος ήταν ο αριθμός των βαρελότων, βεγγαλικών και των πυροτεχνημάτων που έπεσαν στις γειτονιές της Αθήνας.

Παρόμοιο σκηνικό ωστόσο επικράτησε και σε άλλες γειτονιές της Αθήνας όπως για παράδειγμα στους Αμπελόκηπους και τον Νέο Κόσμο:

Η νύχτα... μέρα από τα πυροτεχνήματα στην Αθήνα
Την ίδια ώρα ωστόσο εντυπωσιακό ήταν το σκηνικό λίγα λεπτά μετά το «Χριστός Ανέστη», αφού πάνω από τον Λυκαβηττό εκτοξεύθηκαν πλήθος πυροτεχνημάτων για αρκετή ώρα, φωτίζοντας ολόκληρη την πρωτεύουσα.https://www.pronews.gr/