22.4.20

Στους παράνομους μετανάστες (!) δίνει η ΕΕ τα 700 εκατ. ευρώ που υποσχέθηκε για βοήθεια στην Ελλάδα για τον Έβρο!Δήλωση του επίτιμου Αρχηγού ΓΕΣ στρατηγού Φ.Φράγκου

«Πυροτέχνημα» και μάλιστα πασχαλιάτικο αποδεικνύεται η περίφημη εξαγγελία για οικονομική βοήθεια 700 εκατ. € από την Κομισιόν προς την Ελλάδα για την «αντιμετώπιση» της «προσφυγικής κρίσης», όπως είχε πει η πρόεδρος της επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.Αυτό γιατί τα χρήματα για την αντιμετώπιση της «προσφυγικής» κρίσης που εγκρίθηκε με αφορμή τα γεγονότα στον Έβρο και την απόπειρα εισβολής από χιλιάδες αλλοδαπούς, δεν αφορούν σε τίποτα, παρά μόνο ελάχιστα, την ενίσχυση της αποτροπής της Ελλάδας έναντι των αλλοδαπών, αλλά ενισχύουν τους αλλοδαπούς τους ίδιους!
Τα χρήματα υπάρχουν βέβαια και θα δοθούν σε δύο ισόποσες δόσεις, αλλά αποδέκτης, δεν θα είναι το ελληνικό κράτος, ούτε καμία επίσημη αρχή.

Ούτε βεβαίως αυτή η οικονομική ενίσχυση θα κατευθυνθεί σε επενδύσεις για τη θωράκιση των συνόρων και την ενίσχυση των αποτρεπτικών μηχανισμών κατά της παράνομης μετανάστευσης, όπως αρχικά είχε αφεθεί να εννοηθεί…

Το αντίθετο! Δηλαδή για την προσέλκυση περισσότερων παράνομων μεταναστών στη χώρα!

Στην πραγματικότητα το μισό από το σύνολο του ποσού (350 εκ. ευρώ) θα εκταμιευθεί άμεσα, αλλά θα διατεθεί αμιγώς για σκοπούς βελτίωσης της διαμονής και φιλοξενίας μεταναστών(!) στην Ελλάδα, ενώ ένα σημαντικό τμήμα θα δοθεί υπό την μορφή επιδομάτων σε 90.000 «αιτούντες» που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας.

Τα επιδόματα αυτά θα δοθούν ως… «βοήθεια σε μετρητά», όπως αποκάλυψε πρόσφατα η αρμόδια Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ιλβα Γιόχανσον.

Από την δεύτερη αλλά μελλοντική δόση ένα ποσό 50 εκ. ευρώ (μόλις το 14% του συνόλου) προορίζεται για την «κάλυψη του κόστους εγκατάστασης και λειτουργίας συνοριοφυλάκων και αστυνομικών» (δεν διευκρινίζεται ποιας εθνικότητας) και αφορά τη μεθόριο όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Βουλγαρίας με την Τουρκία!

Πρόκειται δηλαδή πρακτικά για καθαρό εμπαιγμό και τίποτα παραπάνω.

Επωφελείται δηλαδή και η γειτονική βαλκανική χώρα, ενώ, κατά δήλωση των επίσημων αρχών της, την περίοδο της κρίσης στον Εβρο δεν υπήρξε ούτε μία απόπειρα παράνομης εισόδου σε βουλγαρικό έδαφος!

Από την δεύτερη δόση επίσης, ένα…συμβολικό ποσό 10 εκ,. ευρώ κατευθύνεται στις υπηρεσίες της Frontex, ενώ η μερίδα του λέοντος (220 εκ) θα διατεθεί ξανά για έργα προσέλκυσης αλλοδαπών για την κατασκευή δηλαδή νέων κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων στα νησιά!

Άλλα 50 εκατομμύρια θα δοθούν για τον εφοδιασμό των καυτών σημείων (hotspots) με είδη έκτακτης ανάγκης και τρόφιμα, για τους αλλοδαπούς βέβαια αλλά και για την πρόσληψη πρόσθετου ιατρικού προσωπικού(από ΜΚΟ) και υπαλλήλων της υπηρεσίας ασύλου.

Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι από την πρώτη δόση των 350 εκατομμυρίων ευρώ, που έχει ήδη αρχίσει και «τρέχει», η ελληνική κυβέρνηση θα πάρει στην κυριολεξία… ψίχουλα, όπως παγίως συμβαίνει με την ευρωπαϊκή βοήθεια για το μεταναστευτικό.

Όπως διευκρίνισε η κ. Γιόχανσον τα 290 εκ. ευρώ προορίζονται για την στήριξη των νέων 31 δομών (σ.σ. 28 έχει ανακοινώσει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση)στην ενδοχώρα, αλλά και την ενοικίαση πρόσθετων καταλυμάτων χωρητικότητας 25 χιλιάδων κλινών, καθώς και για την… βοήθεια σε μετρητά που προαναφέραμε και προορίζεται για 90 χιλιάδες αλλοδαπούς, που έχουν μπει παράνομα στη χώρα.

Την ώρα που ο Έλληνας βρίσκεται στα πρόθυρα της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που θα πλήξει τη χώρα τους επόμενους μήνες.


Να σημειωθεί ότι οι σχετικές υπηρεσίες στήριξης, εφοδιασμού, ενοικίασης στέγης κλπ δεν παρέχονται από το ελληνικό κράτος αλλά από την γνωστή «Ύπατη» του ΟΗΕ και τον οργανισμό για την μετανάστευση που είναι επίσης θυγατρική υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών.

Από την συγκεκριμένη δόση η «Ύπατη» θα λάβει επιπλέον 25 εκατομμύρια ευρώ «για υποστήριξη σε βασικές δραστηριότητες προστασίας οικογενειών και την παροχή συναφών υπηρεσιών στο camp του Καρά Τεπέ στην Λέσβο»

Επιπροσθέτως τριανταπέντε εκατομμύρια ευρώ έχουν ήδη αρχίσει να μοιράζονται για την μεταφορά «ευάλωτων» από τα κέντρα προσφύγων σε ξενοδοχεία της Λέσβου, της Σάμου και της Χίου καθώς και της ενδοχώρας..

Είναι ενδεικτικό ότι ειδικά η «Ύπατη» του ΟΗΕ λειτουργεί ως «κράτος εν κράτει» στα ελληνικά νησιά παίζοντας ένα διχαστικό παιχνίδι στις τοπικές κοινωνίες.

Την ώρα που ο ελληνικός τουρισμός γονατίζει, υπάλληλοι της πλησιάζουν απελπισμένους Έλληνες επιχειρηματίες του κλάδου για να στεγάσουν στα καταλύματα τους μετανάστες, αλλά και πλοιοκτήτες σε απόγνωση προκειμένου να διαθέσουν τα σκάφη τους για «πλωτά ξενοδοχεία».

Γι αυτό και ακολουθήθηκε η εναλλακτική λύση της «προκήρυξης» για φιλοξενία «ευάλωτων» σε ξενοδοχεία και ξενώνες του νησιού.

Πρακτικά η «βοήθεια» δεν είναι τίποτα άλλο από αυτό που επιδιώκει η Ευρώπη: Τη μόνιμη εγκατάσταση εκατομμυρίων αλλοδαπών στην Ελλάδα, την μετατροπή δηλαδή της χώρας σε ένα τεράστιο καταυλισμό αλλοδαπών.

Και προκειμένου αυτά τα εκατομμύρια να μην έρθουν στις χώρες τους άλλα να παραμείνουν εδώ, είναι διευθετημένη να πληρώσει.

Όχι την Ελλάδα βέβαια, αλλά τους αλλοδαπούς τους ίδιους.

Το σχόλιο του Στρατηγού Φράγκου Φραγκούλη:

«Γιατί σας προξενεί εντύπωση η αδιαφορία για την Εθνική Ασφάλεια και Άμυνα στα δυο βίντεο ομιλεί η «οικογένεια» ...

Οι μελλοντικοί «ξενόφερτοι ψηφοφόροι» από 135 κράτη και καλά πρόσφυγες έχουν προτεραιότητα, ενώ εμείς οι Έλληνες πολίτες είμαστε δεδομένοι..ούτως η άλλως ο δικομματισμός επανήλθε «Ενωμένος - Δυνατός»!!!


pronews.gr