1.3.20

YΠΑΜ Τουρκίας: «F-16 της αεροπορίας μας κατέρριψαν τα συριακά Su-24» - Διασώθηκαν οι πιλότοι αναφέρει η Συρία (βίντεο)


Το Συριακό Πρακτορείο Ειδήσεων SANA αναφέρει ότι η Τουρκία κατέρριψε δύο συριακά αεροσκάφη τύπου SU-24
Η κατάσταση στο Ιντλίμπ φαίνεται να χειροτερεύει, καθώς δεν είναι ξεκαθαρισμένο ποια στάση τηρεί η Ρωσία, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Ερντογάν και τον καθορισμό της ημερομηνίας συνάντησής τους (5 Μαρτίου).

Σύμφωνα με το επίσημο Συριακό Πρακτορείο Ειδήσεων SANA, ο τουρκικός στρατός κατέρριψε σήμερα δύο συριακά αεροσκάφη τύπου SU-24, την ώρα που πετούσαν πάνω από την πόλη Μααράτ αλ Νουμάν.
Πάντως το SANA αναφέρει ότι οι πιλότοι των αεροσκαφών που κατερρίφθησαν έκαναν χρήση του αλεξιπτώτου και διασώθηκαν.
Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι F-16 τελικά κατέρριψαν τα συριακά Su-24 όπως επίσης κατέστρεψαν και την μονάδα αεράμυνας που νωρίτερα είχε καταρρίψει το μη-επανδρωμένο αεροσκάφος του τουρκικού στρατού όπως μετέδωσε το τουρκικό ΥΠΑΜ.


Δείτε το βίντεο της κατάρριψης όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα:


Την ίδια ώρα εξάλλου ο στρατός της Συρίας ανακοίνωσε ότι κλείνει τον εναέριο χώρο πάνω από το βορειοδυτικό τμήμα της χώρας για όλα τα αεροσκάφη και τα drones, ενώ τόνισε ότι θα καταρρίπτει οποιοδήποτε αεροσκάφος τον παραβιάζει, όπως μετέδωσε το πρακτορείο SANA.

«Οποιοδήποτε αεροσκάφος παραβιάσει τον εναέριο χώρο μας, θα αντιμετωπίζεται ως εχθρικό και θα καταρρίπτεται», δήλωσε στρατιωτική πηγή σύμφωνα με το SANA.
pronews