21.3.20

Έβρος: Τουρκικά fake news η αποχώρηση μεταναστών από τα σύνορα…


Μετά τα fake news περί πυροβολισμών σε ευθεία βολή από Έλληνες στρατιωτικούς, τους δήθεν πέντε νεκρούς από τα Ελληνικά πυρά, τους ξυλοδαρμούς μεταναστών από την αστυνομία, το στρατό και τους εθνοφύλακες, τις φυλακίσεις σε αποθήκες και τις επαναπροωθήσεις, τώρα η Τουρκία έχει διαρρεύσει πως κάνει μια σοβαρή προσπάθεια ν’ απομακρύνει το πλήθος από τις Καστανιές.

Του Γ.Σ. – HELLAS JOURNAL
Ανώτατοι Αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς και της Αστυνομίας, που βρίσκονται στις Καστανιές, από το πρωί που ξεκίνησε αυτή η τουρκικής προέλευσης φήμη μέχρι και αργά το απόγευμα, επανέλαβαν αρκετές φορές ότι δεν συμβαίνει κάτι το ευχάριστα «αναπάντεχο».
Οι εικόνες από όλων των ειδών τις κάμερες που παρακολουθούν, αλλά και drone που απογειώθηκε, δεν έχουν απαθανατίσει καμιά σημαντική μετακίνηση μεταναστών που να συνάδει σε οργανωμένη απόπειρα απομάκρυνσης τους από την οριογραμμή. Ο σκληρός πυρήνας παραμένει στη θέση του.
Οι οικογένειες προσφύγων που έπεσαν στην παγίδα του Ταγίπ Ερντογάν τις πρώτες ημέρες ήδη έχουν φύγει καιρό τώρα, έλεγαν οι ίδιες πηγές. Στο δάσος βρίσκονται πολλοί φανατικοί νεαρής ηλικίας από 15 μέχρι 25 που ψάχνουν την ένταση και υπακούουν τυφλά στη στρατοχωροφυλακή.
Παρά το γεγονός ότι ο Κορωνοϊός «θερίζει» την Τουρκία, όσο κι αν το καθεστωτικό κράτος της Άγκυρας το αποκρύπτει, η γείτονα ασχολείται με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων σε μια ακόμη προσπάθεια μήπως χαλαρώσουν τα ιδιαιτέρως δρακόντεια μέτρα που έχουν λάβει οι Ελληνικές αρχές.
Οι αναφορές και εκτιμήσεις των Επιτελών που πήραν στα χέρια τους στο κέντρο επιχειρήσεων στις Καστανιές ο Αντιστράτηγος Άγγελος Ιλλαρίδης, Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού και ο Πασχάλης Συρητούδης, Αστυνομικός Διευθυντής Μακεδονίας Θράκης που κινούν να νήματα των επιχειρησιακών αποτρεπτικών δραστηριοτήτων, λένε ότι μέχρι στιγμής η απομάκρυνση μεταναστών και προσφύγων είναι μια οικειοθελής υπόθεση ολιγομελών ομάδων και όχι κάτι οργανωμένο από το Τουρκικό κράτος.
defence-point