28.3.20

Φάρμακο για τον κορωνοϊό δημιούργησε η Ρωσία: «Είναι αποτελεσματικό, ασφαλές και άμεσα διαθέσιμο» λέει η Μόσχα


Ο Ρωσικός Ομοσπονδιακός Ιατρικό-Βιολογικός Οργανισμός (FMBA) ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι παρουσίασε φάρμακο για τη θεραπεία του κορωνοϊού ο οποίος έχει πλέον εξαπλωθεί σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ο ρωσικός FMBA εργάζεται «σε ένα αποτελεσματικό και ασφαλές φαρμακευτικό σχήμα για την πρόληψη της μόλυνσης από κορωνοϊό με βάση τη μεφλοκίνη η οποία όχι μόνο θα αντιμετωπίσει την κορύφωση των περιστατικών αλλά και θα τον ελέγξει (σ.σ. τον κορωνοϊό) αποτελεσματικά στο μέλλον», αναφέρει το ανακοινωθέν όπως μετέδωσαν ρωσικά ΜΜΕ.
Σημειώνεται ότι η θεραπεία με βάση «την ανθελονοσιακή φαρμακευτική ουσία μεφλοκίνη» αναπτύχθηκε από το επιστημονικό κέντρο παραγωγής, Pharmprotection, το οποίο υπάγεται στον FMBA και αναφέρουν ότι όχι μόνο κάμπτουν τα συμπτώματα του ιού αλλά και ότι εμποδίζουν την αναπαραγωγή του.
Το φάρμακο και η θεραπεία βασίζονται σε θεραπεία κατά της μαλάριας.
Η ανάπτυξη της αγωγής έγινε «λαμβάνοντας υπόψη την κινεζική και τη γαλλική εμπειρία», αναφέρει η ανακοίνωση.
«Μπορούμε να παράξουμε όσα τεστ χρειαστεί»
Ο Ρώσος υπουργός Υγείας, Μιχαήλ Μουράσκο με δηλώσεις του υποστήριξε ότι η Ρωσία μπορεί να είναι σε θέση να παράγει εκατοντάδες χιλιάδες τεστ ημερησίως για τον κορωνοϊό.
«Σε ό, τι αφορά τα συστήματα δοκιμών, έχουν αναπτυχθεί σήμερα πρόσθετες εγκαταστάσεις παραγωγής, ενώ μία από τις εταιρείες ξεκίνησε πρόσθετη παραγωγή μέχρι και 50.000 τεστ την ημέρα, ενώ μια άλλη εταιρεία που θα παράγει μέχρι και 300.000 τεστ την ημέρα έλαβε πιστοποιητικό εγγραφής από την αρμόδια υπηρεσία για επιτήρηση στην υγειονομική περίθαλψη. Δεν βλέπουμε σήμερα έλλειψη δυναμικότητας παραγωγής», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο Μουράσκο δήλωσε ότι περισσότερα από 30 εκατομμύρια ιατρικές μάσκες είχαν διατεθεί στη Ρωσία, για προστασία από τον κορωνοϊό
Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας ανακήρυξε την επιδημία COVID-19 ως πανδημία στις 11 Μαρτίου. Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 618.000 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό παγκοσμίως.
pronews