29.3.20

Ο ...τηλε-κορωνοϊός!!!




Σταθείτε βρε παιδιά! Μήπως το παρακάνατε;


ΠΡΩΪΝΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ:

Ανοίγουμε τη τηλεόραση και όλα τα κανάλια  μας λένε πόσοι πέθαναν το τελευταίο 24ωρο σε κάθε  χώρα, πόσοι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, πόσοι είναι διασωληνωμένοι, πόσοι περιμένουν τη σειρά τους  και όλα τέτοια...χαρωπά για να μας φτιάξουν το κέφι, να μας φτιάξουν την ημέρα να μας εμψυχώσουν να τονώσουν το ηθικό μας!!!


  Στη συνέχεια αρχίζουν οι ατέλειωτες εκπομπές άλλοτε με γιατρούς και ειδικούς και άλλοτε με άσχετους, που πιέζονται από τους τηλεπαρουσιαστές να μας "διδάξουν" την επιστήμη τους  ή την ασχετοσύνη τους- αντίστοιχα- με όρους, ορολογίες  σχετικές με το ιό τις επιπλοκές και πολλά άλλα ευχάριστα!

  Μετά αρχίζουν άλλοι με στυλ " Αποφασίσαμε και διατάσσουμε"  και το κέφι σου ανεβαίνει στα ουράνια! (Τύφλα να έχει ο Νόμος ΔΞΘ΄/1912 που χρησιμοποιούσε η 21η Απριλίου για να ανακοινώσει τις απαγορεύσεις της!)

  Εντάξει, υπάρχει το πρόβλημα, υπάρχουν οι εκατόμβες των θυμάτων του ιού (και της επιπολαιότητος των κατά τόπους ηγεμόνων και πολιτών) αλλά ας μην καταλήξουμε  να ευχόμαστε το  γνωστό " Εις υγείαν των ηρωϊκών μας νεκρών και ...Θεός σχωρέσ΄εμάς τους επιζώντας" !

Η ηττοπάθεια, η μελαγχολία και το άγχος δεν είναι ο,τι καλύτερο για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων.
 Το πρόβλημα το ξέρουμε όλοι, δεν είναι απαραίτητο να διατυμπανίζεται και να διογκώνεται -σε ορισμένες περιπτώσεις- από τα κανάλια όλο το 24ωρο (και σε ορισμένες περιπτώσεις σε συνεχή ...ζωντανή μετάδοση) !

 Τα δελτία ειδήσεων εξαντλούν την περιεκτικότητά τους στο ίδιο θέμα, λες και δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα!  Λύθηκαν όλα -ως δια μαγείας! 
Δεν υπάρχουν οι Τούρκοι στον Έβρο, δεν έρχονται πλέον (λέει) οι ισλαμιστοέποικοι στα νησιά μας, δεν δημιουργεί η κυβέρνηση νέα χωριά με αυτούς, δεν περιφέρονται, οι τελευταίοι, αδέσποτοι στους έρημους δρόμους σπάζοντας αυτοκίνητα και κλέβοντας δίκυκλα μαζί με τους ..."Ρομά"  ληστεύοντας  όσους  τυχόν βρουν στο δρόμο τους και δεν εισβάλλουν σε διαμερίσματα!

 Εκτός όμως από όλα αυτά, δεν βρίσκουν τίποτα ευχάριστο να μεταδώσουν;
Αν δεν βρίσκουν τίποτα, καλύτερα να μεταδίδουν σε...επανάληψη τη "Θεία Λένα στα μικρά παιδιά" και τον "Μπαρμπα Μυτούση", το "Μικρό σπίτι στο λιβάδι"  και την εκπομπή της.. "Σύγχρονης γυναίκας", τον ..."Ταρζάν σε νέες περιπέτειες", τον "ΤΑΝ τον Υπερκόσμιο" τη..."Μικρή Λουλού" ή τον " Μικρό Ήρωα" ή  το "Ένα δένδρο μεγαλώνει στο Μπρούκλιναπό το να μας αγχώνουν με τον  ανηλεή βομβαρδισμό ειδήσεων για τον ιό.

 Τουλάχιστον έτσι θα σταματήσουν την τηλεοπτική μετάδοση του άγχους που και ιατρικά είναι αποδεδειγμένη  αιτία  σοβαρών παθήσεων.

  Αν δεν γίνει αυτό, τότε οι μεγαλύτεροι θα πρέπει αντί να παρακολουθούν τηλεόραση, να διδαχθούν από τα παιδιά τους παιχνίδια από  το PS4 και τα PC games, για να περνούν την ώρα τους, διαφορετικά....

ΦΩΤΙΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
  Efenpress


ΥΓ

Αυτά ισχύουν και για πολλά Sites που αφιερώνουν όλες τις αναρτήσεις τους στο ίδιο θέμα.