25.3.20

Τουρκικά μαχητικά εισβάλλουν από Έβρο μέχρι Ρω - Πέταξαν επάνω και από Μόρια! - Θα απαντήσει κάποιος;


Τουρκικά μαχητικά εισβάλλουν στην Ελλάδα και πετούν επάνω από το ελληνικό έδαφος από τον Έβρο μέχρι την Ρω ανήμερα της 25ης Μαρτίου, εντελώς ανενόχλητα και υπάρχει η εύλογη απορία αν θα απαντήσει κάποιος στους Τούρκους.
Το πρωί, λίγο μετά τις 9, ζεύγος τουρκικών F-16 πέταξε δύο φορές πάνω από τη Ρω σε ύψος 14.000 και 13.500 ποδών αντίστοιχα.

Εν συνεχεία στις 11:32 μεμονωμένο τουρκικό αεροσκάφος F-16 πέταξε επάνω από το ελληνικό έδαφος στο νομό Έβρου στα 15.000 πόδια.
Το τουρκικό F-16 πέταξε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο ύψος της Νέας Βύσσας στα 15.000 πόδια και βγήκε από την ευρύτερη περιοχή προς την Ορεστιάδα, στις 11:32 το πρωί.
Λίγα λεπτά δηλαδή, μετά την απόδοση τιμών από τη φρουρά στη σημαία, με ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, στο επιτηρητικό φυλάκιο 1 στις Καστανιές Έβρου και την ταυτόχρονη διέλευση ενός ζεύγους μαχητικών F-16  της Πολεμικής Αεροπορίας.
Το ίδιο τουρκικό αεροσκάφος στη συνέχεια πέταξε πάνω από Αλεξανδρούπολη!
  ενώ στην συνεχεία στις 11:56 ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πέταξε επάνω από το νησί του Αγίου Ευστρατίου στα 14.000 πόδια και στις 12:05 πέταξαν επάνω από την Λέσβο στα 3.000 πόδια (1000 μέτρα!) και έγιναν ορατοί από την Μόρια στέλνοντας προφανώς χαιρετισμό στους δεκάδες χιλιάδες ομοθρήσκους τους που έχουν  εγκαταστήσει στο νησί!
Στη συνεχεία στις 12:25 άλλο ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πέταξε επάνω από το Φαρμακονήσι στα 10.000 πόδια, στις 12:28 πέταξαν επάνω από τους Λειψούς στα 7.400 πόδια, στις 12:53 άνωθεν επάνω από την νησίδα Παναγιά και τις Οινούσσες στα 26.000 και 28.000 πόδια αντίστοιχα και στις 12:55 πάλι πάνω από τις Οινούσσες στα 25.000 πόδια.
Πρόκειται για την μεγαλύτερη αεροπορική εισβολή υπεράνω του ελληνικού εδάφους από τον Β'ΠΠ και δεν υπήρξε η παραμικρή απάντηση από ελληνικής πλευράς!
Ούτε μία προειδοποιητική βολή, καθώς οι εντολές της πολιτικής ηγεσίας από το Μέγαρο Μαξίμου είναι «να μην απαντώνται οι τουρκικές προκλήσεις», καθώς είναι διάχυτος ο φόβος της κλιμάκωσης σε μια στιγμή που ολόκληρη η χώρα «έχει κατεβάσει ρολά» και κανείς δεν ξέρει τι του ξημερώνει αύριο, όχι τόσο από άποψη υγείας, αλλά από εργασιακή άποψη.
Εν είδει αδύναμου «φινλανδοποιημένου» κράτους μια χλιαρή δήλωση διαμαρτυρίας του ΥΠΕΞ, όλη κι όλη που προσπαθεί να καταπιεί και την αναγνώριση από τον ΟΗΕ της υφαλοκρηπίδας Τουρκίας-Λιβύης, σήμερα: 
«Ψευδεπίγραφα, για πολλοστή φορά, στο όνομα της ειρήνης και σταθερότητας της Ανατολικής Μεσογείου, με ανυπόστατα επιχειρήματα, η Τουρκία επιμένει στην παραβατικότητα και αποσταθεροποίηση.
Χτίζει παράνομους, χάρτινους πύργους.
Για πολλοστή φορά επιμένει να μην αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, κράτος μέλος της ΕΕ και του ΟΗΕ, να μην αναγνωρίζει κυριαρχικά δικαιώματα ελληνικών νησιών, να παραβιάζει κατάφορα το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.
Σε πείσμα της διεθνούς παραβατικότητας της Τουρκίας, η Ελλάδα, αλλά και σύσσωμη η διεθνής κοινότητα, καταδικάζει την τουρκική στάση, συνεχίζει να αναγνωρίζει τα νόμιμα κράτη μέλη της τελευταίας και να αποκηρύσσει παράνομες οντότητες.
Συνεχίζει να τηρεί το Διεθνές Δίκαιο ως ακρογωνιαίο λίθο ειρήνης και σταθερότητας στον κόσμο.
Συνεχίζει να απαιτεί το σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων των νησιών σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ και να υπογραμμίζει ότι παράνομες και άκυρες συμφωνίες δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα.
Επαναλαμβάνουμε ότι η εμμονή στην παραβατικότητα, με ή χωρίς χάρτες, δεν δημιουργεί ούτε δίκαιο, ούτε δικαιώματα. Και, βεβαίως, απαντάται καταλλήλως».
Σημειώνεται ότι η ημέρα σε ότι αφορά τις τουρκικές παραβιάσεις, δεν έχει τελειώσει ακόμη...
https://www.pronews.gr/