8.3.20

Πρόσφυγες μεταφέρονται με τη βία στα σύνορα καταγγέλουν οι δικηγόροι της Άγκυρας


Καταγγελία του Κέντρου για τα Δικαιώματα των Προσφύγων του Δικηγορικού Συλλόγου της Άγκυρας: περίπου 300 πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στα ελληνικά σύνορα παρά τη θέλησή τους τη νύχτα της 29ης Φεβρουαρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAMNEWS 06 ΜΑΡ. 20 (14:27)

Μια φωτογραφία με λεωφορεία που περιμένουν να μεταφέρουν πρόσφυγες στα σύνορα έξω από το Κέντρο Επαναπροώθησης Ακγιουρτ της Άγκυρας δημοσιεύει η τουρκική ιστοσελίδα gazeteduvar.com.

Πρόσφυγες μεταφέρονται με τη βία στα σύνορα καταγγέλουν οι δικηγόροι της Άγκυρας
Η φωτογραφία συνοδεύει την καταγγελία του Κέντρου για τα Δικαιώματα των Προσφύγων του Δικηγορικού Συλλόγου της Άγκυρας και του δικηγόρου Σαντίκ Ονούρ Γκέλμπαλ ότι περίπου 300 πρόσφυγες από το Κέντρο Επαναπροώθησης Ακγιουρτ της Άγκυρας μεταφέρθηκαν στα ελληνικά σύνορα παρά τη θέλησή τους τη νύχτα της 29ης Φεβρουαρίου.
Ο Σαντίκ Ονούρ Γκέλμπαλ αποκάλυψε ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από πελάτη του που τον ενημέρωσε ότι τον μεταφέρουν διά της βίας στα σύνορα. Όταν ο δικηγόρος έσπευσε στο Κέντρο Επαναπροώθησης τα λεωφορεία ήταν ακόμη μπροστά στην πύλη.
" Ενημερωθήκαμε από τους συναδέλφους, που ήταν αυτόπτες μάρτυρες, ότι τη νύχτα της 29ης Φεβρουαρίου οι πρόσφυγες αναγκάστηκαν να επιβιβαστούν σε λεωφορεία και μεταφέρθηκαν ακούσια στα σύνορα" δήλωσε ο Γκέλμπαλ. "Οι αρχές μετανάστευσης εκκένωσαν το κέντρο με έξι λεωφορεία. Παρέμειναν μέσα μόνο επτά άνθρωποι, οι οποίοι αντιστέκονται στη μεταφορά τους" συμπλήρωσε.
Η δικηγόρος και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγκυρας, Εμπρού Μπεσέ, δήλωσε ότι δεν επετράπη σε συνεργάτη της να συναντηθεί με πελάτη της και ίδιος έμεινε έκπληκτος από τα όσα είδε στο κέντρο προσφύγων. "Όταν πήγαν να υποβάλουν επίσημη καταγγελία επείδή δεν τους επετράπη η συνάντηση είδαν ότι ολόκληρο το κέντρο ήταν άδειο" ανέφερε η κ. Μπεσέ.
Σύμφωνα με τους πρόσφυγες, περίπου έξι ή επτά λεωφορεία μετέφεραν 250 έως 300 άτομα εκείνη τη νύχτα.
Με πληροφορίες από το gazeteduvar.com.tr