15.3.20

Οι Σκοπιανοί σφράγισαν τα σύνορα και στους Ευζώνους

Οι Σκοπιανοί σφράγισαν τα σύνορα και στους Ευζώνους

Η κυβέρνηση της (κατ' απονομήν...) "Βόρειας Μακεδονίας" αποφάσισε το Σάββατο την απαγόρευση εισόδου στην επικράτεια της χώρας σε αλλοδαπούς πολίτες που προέρχονται και από χώρες μεσαίου κινδύνου εξάπλωσης του κορονοϊού, ενώ έκλεισαν οι συνοριακοί δίοδοι της Δοϊράνης Κιλκίς και της Νίκης Φλώρινας.

Σύμφωνα με τον κατάλογο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, μεταξύ των χωρών που περιλαμβάνονται σε αυτές μεσαίου κινδύνου εξάπλωσης του κορονοϊού είναι και η Ελλάδα, κάτι που σημαίνει ότι οι πολίτες της Ελλάδας δεν θα μπορούν πλέον να εισέρχονται το επόμενο διάστημα στη Βόρεια Μακεδονία.
Μέχρι σήμερα απαγορευόταν η είσοδος μόνο σε αλλοδαπούς που προέρχονται από χώρες υψηλού κινδύνου διάδοσης του κορονοϊού.
Έτσι, στο τελωνείο της Δοϊράνης των Σκοπίων απαγορεύεται από το Σάββατο η είσοδος αυτοκινήτων και πεζών. Στην πράξη λοιπόν έχει κλείσει και το ελληνικό τελωνείο στη Δοϊράνη.
Ωστόσο, πριν από λίγο, από τις 11 το πρωί της Κυριακής, η γειτονική χώρα έκλεισε και τα σύνορα στους Ευζώνους για τους Έλληνες, σφραγίζοντας τα σύνορά της από το νότο και από το βορά. Σύμφωνα με πληροφορίες του eidisis.gr, από το τελωνείο των Σκοπίων στην περιοχή της Γευγελή οι μόνοι που μπορούν να περάσουν είναι όσοι είναι Σκοπιανοί και Σέρβοι.
http://eidisis.gr/