1.3.20

Οι Ένοπλες Δυνάμεις κάνουν τη δουλειά τους αλλά η αποτροπή μόνο δεν αρκεί! Άρχισαν οι ροές και στο Αιγαίο

H λύση είναι πολύ απλή. Να δηλώσει η Ελλάδα στους εταίρους και στις...εταίρες της ΕΕ, ότι αν δεν λάβουν αμέσως μέτρα, η Ελλάδα θα ανοίξει τα σύνορά της και προς τα μέσα αλλά και προς τα έξω! (και να το κάνει). Στην περίπτωση αυτή, οι λαθροεισβολείς θα περάσουν μέσω Ελλάδος ανενόχλητοι στις χώρες τους και τότε άμα θέλουν ας συνεχίσουν να κάνουν τις πάπιες.
Η εναλλακτική λύση είναι να δηλωθεί ότι η κατευθυνόμενη από την επίσημη Τουρκία 
εισβολή των μεταναστών αποτελεί επιθετική ενέργεια και να απειληθεί η κήρυξη πολέμου σε περίπτωση που δεν σταματήσει άμεσα αυτή (και φυσικά να  πραγματοποιήσει την απειλή αν χρειαστεί). Με το τρόπο αυτό είναι βέβαιο ότι θα σπεύσειτο ΝΑΤΟ (και η ΕΕ) να πιέσουν τον Ερντογάν να σταματήσει  την εισβολή.Σε κάθε περίπτωση η παράδοση της χώρας αμαχητί
συνιστά εσχάτη προδοσία.
Juan
Οι Ένοπλες Δυνάμεις καλούνται για ακόμη μια φορά να διαχειριστούν μια κατάσταση εξαιρετικά δύσκολη στα σύνορα της χώρας, που έχει να κάνει με το μεταναστευτικό-προσφυγικό. Στο ΓΕΕΘΑ υπάρχει εγρήγορση αλλά και ανησυχία. Η πρώτη είναι δεδομένη για τις ΕΔ.
Η δεύτερη προέρχεται από τη διαπίστωση ότι οι Ευρωπαίοι προς το παρόν μιλούν πολύ αλλά δεν κάνουν τίποτα. Στο εσωτερικό της χώρας από την άλλη αντί να ασχοληθούν με το πως θα πιέσουν επιτέλους εταίρους και συμμάχους να πάρουν έμπρακτα θέση στις τουρκικές ασυλίες, γράφουν πύρινα κομματικά μηνύματα στο twiiter για το τι έκαναν και τι δεν έκαναν οι πρώην και οι νυν κυβερνώντες!
Το ΓΕΕΘΑ έχει επικεντρώσει την προσοχή του στο πως θα επιτύχει δυο στόχους:

•Να στείλει το μήνυμα “δεν περνάει κανένας από τον Έβρο” για τουλάχιστον ακόμη δύο 24ωρα, ώστε να γίνει στη πράξη κατανοητό σ΄ όσους έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα, ότι οι Τούρκοι λένε παραμύθια περί “ανοιχτών συνόρων”. Πιστεύουν ότι μετά απ΄ αυτό το χρονικό διάστημα η πίεση θα χαλαρώσει.
•Στο Αιγαίο τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Οι καιρικές συνθήκες βελτίωθηκαν και ήδη 220 πρόσφυγες και μετανάστες αποβιβάστηκαν στη Μυτιλήνη. Στα Μικρασιατικά παράλια οι διακινητές που χρησιμοποιεί το καθεστώς Ερντογάν έχουν πιάσει ήδη δουλειά και θα τη συνεχίσουν προσπαθώντας να αποβιβάσουν κόσμο σε πολλά διαφορετικά σημεία του Αιγαίου. Λιμενικό Σώμα και Πολεμικό Ναυτικό θα προσπαθήσουν να ΄ναι παντού, αλλά όπως είναι κατανοητό, αυτό δεν είναι εφικτό.
Με λίγα λόγια σε επίπεδο επιχειρησιακό ΕΔ και Λιμενικό κάνουν και θα κάνουν ότι πρέπει. Σε πολιτικό επίπεδο υπάρχει ένα ερώτημα: η κυβέρνηση μετά από την εξάμηνη ραστώνη με την οποία αντιμετώπισε το θέμα, “ξύπνησε” απότομα και έχει ρίξει όλο το βάρος στην “αποτροπή”. Δεν αρκεί η αποτροπή και αν δεν το καταλάβει εγκαίρως θα μας μπλέξει σε ακόμη σοβαρότερες περιπέτειες. Η Αθήνα θα πρέπει να κάνει αισθητή την έντονη διαφωνία της για τον τρόπο με τον οποίο η ΕΕ κυρίως ,αλλά και γενικότερα ο διεθνής παράγοντας αντιμετωπίζει το θέμα. Τέρμα τα λόγια και οι δηλώσεις. Χορτάσαμε από κατανόηση! Ας πει κάποιος από την Αθήνα στους “ξένους φίλους” ότι η Ελλάδα είναι έτοιμοι να προχωρήσει σε “πρακτικές λύσεις” εκτόνωσης της πίεσης. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα για να μείνουν. Θέλουν να πάνε δυτικά. Η κυβέρνηση ας στείλει λοιπόν το μήνυμα στη Δύση , ότι αν δεν έχει τη βοήθεια που πρέπει θα τους διευκολύνει!
Η βοήθεια που μπορούν να δώσουν οι Ευρωπαίοι είναι πάρα πολύ απλή: να τραβήξουν το αυτί του Ερντογάν! Αν θέλουν μπορούν να το κάνουν.
militaire