10.3.20

Προς κρίση στα σύνορα: Πυροβολισμοί από το τουρκικό έδαφος - Εσπευσμένα στον Έβρο οι ''Κοκκινομπερέδες'' της 71ης

Ότι και να κάνουν ξέρουν πως θα χάσουν το παιχνίδι από πρώτο χέρι.  

Εντολές για αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας σε όλους τους άντρες της ΕΛ.ΑΣ. που βρίσκονται στα σύνορα του Έβρου δόθηκαν χθες Δευτέρα (9/3), υπό το φόβο εκδήλωσης οποιουδήποτε σοβαρού επεισοδίου στην ελληνική μεθόριο.

Τα ξημερώματα της Τρίτης σήμανε συναγερμός στις ελληνικές Αρχές στον Έβρο, ύστερα από αναφορά για πυροβολισμούς, που προήλθαν από το τουρκικό έδαφος, σε σημείο όπου βρισκόταν όχημα μικτού περιπόλου Αστυνομίας και Στρατού κοντά στο χωριό Σοφικό Έβρου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, καμία σφαίρα δεν πέτυχε το ελληνικό όχημα, ωστόσο, σε αντίθεση με άλλες αναφορές του παρελθόντος, αυτή τη φορά έγινε λόγος για πυρά που δεν είχαν στόχο τον αέρα αλλά το έδαφος.
Αυτό δεν ήταν το μόνο περιστατικό που σήμανε συναγερμό στις Αρχές τα ξημερώματα της Τρίτης. Αναφορά για πυροβολισμούς, που προήλθαν από τουρκικό έδαφος, υπήρξαν και από περιπολικό που βρισκόταν κοντά στο Πύθιο Έβρου. Σε αυτή τη περίπτωση οι πυροβολισμοί πιθανότατα ήταν στον αέρα. Αυτό που προκαλεί ανησυχία είναι ότι τα δύο συμβάντα έγιναν πολύ κοντά χρονικά, χωρίς κανείς να μπορεί να αποκλείσει να ήταν συντονισμένα.
Πάντως όπως αναφέραμε νωρίτερα, οι Φρουροί του Έβρου έδωσαν ένα καλό μάθημα στην Άγκυρα, με τις Ειδικές Δυνάμεις να σπεύδουν στις όχθες του ποταμού και με βροχή προειδοποιητικών πυρών να αναγκάζουν τους Τούρκους αστυνομικούς σε άμεση αποχώρηση. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι άνδρες της Οzel Harekat εγκατέλειψαν άρον άρον τη λαστιχένια λέμβο στις όχθες του ποταμού και τράπηκαν σε φυγή προς το Τουρκικό έδαφος. Έλληνες στρατιωτικοί πέρασαν άμεσα στη νησίδα και έκοψαν το σχοινί.
Ήταν μια από τις πρώτες προσπάθειες των ανδρών της Τουρκικής αστυνομίας να προκαλέσουν και να δημιουργήσουν επεισόδιο για να πάρουν άμεση απάντηση από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και τους επίλεκτους αστυνομικούς της ΕΚΑΜ. Ακολούθησε η προσπάθεια να γκρεμίσουν τον φράχτη με τεθωρακισμένο όχημα αλλά και μια σειρά από προκλήσεις έχοντας ως ‘’δούρειο ίππο’’ υποκινούμενους μετανάστες.   

Οι Κοκκινομπερέδες στον Έβρο

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες πληροφορίες, στα Σύνορα του Έβρου θα πάνε και οι Κοκκινομπορέδες της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «ΠΟΝΤΟΣ»
Η Άμεση αντίδραση της Ελλάδος στην αναβαθμισμένη κλιμάκωση στον Έβρο έδειξε οτι εδώ δεν παίζουμε.
Όσοι γνωρίζουν τα τεκταινόμενα στο Στράτευμα και την Άμυνα γνωρίζουν οτι οι Κοκκινομπερέδες δεν αστειεύονται και σίγουρα δεν είναι απλοί κληρωτοί Οπλίτες, όπως αναφέρει ο veteranos.gr
https://www.pentapostagma.gr/