2.3.20

656 αλλοδαποί χθες και σήμερα -μέχρι στιγμής- μπήκαν στην Λέσβο - Ένα παιδί πνίγηκε όταν αυτοβυθίστηκε η βάρκα


Συνολικά χθες 656 αλλοδαποί χθες και σήμερα (μόνο σήμερα μέχρι στιγμής 200) παράνομοι μετανάστες έφτασαν στην Λέσβο. Σε ότι αφορά την τελευταία «παρτίδα» συνοδεία μιας τουρκικής ακταιωρού μια μεγάλη βάρκα έφτασε ως τα ελληνικά χωρικά ύδατα με 48 άτομα την οποία βάρκα αυτοβύθισαν μόλις μπήκε στα Εθνικά Χωρικά Υδατα, με αποτέλεσμα να πνιγεί ένα παιδί.

​Όλα αυτά έγιναν δίπλα στην τουρκική ακταιωρό που παρακολουθούσε ενώ οι Έλληνες λιμενικοί έκαναν επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, όπως υποχρεούνται από το διεθνές δίκαιο. Επειτα από υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανδρών του Λιμενικού 47 άτομα ανασύρθηκαν σώα, ενώ δυστυχώς ένα παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης χωρίς τις αισθήσεις του.
​Παρά τις προσπάθειές τους, οι γιατροί δεν κατάφεραν να επαναφέρουν το παιδί στη ζωή. Ακόμη ένα παιδί από το σύνολο των 48 νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Το περιστατικό που σημειώθηκε περίπου στις 8:30 στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του αεροδρομίου της Λέσβου δείχνει ότι οι Τούρκοι δεν διστάζουν να διακινδυνεύσουν ακόμη και πνιγμούς μικρών παιδιών για να πλημμυρίσουν την Ευρώπη με αλλοδαπούς και να προβάλλουν τον ισχυρισμό τους ότι η Ελλάδα αδιαφορεί για την ζωή αυτών.
Διαβάστε την ανακοίνωση του Λιμενικού 
«Επιχείρηση διάσωσης του Λιμενικού στη Λέσβο
Σήμερα στις 8.30 το πρωί στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του αεροδρομίου της Λέσβου βάρκα στην οποία επέβαιναν 48 αλλοδαποί συνοδευόμενη από τουρκική ακταιωρό κινούνταν στην οριογραμμή.
Όταν εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και πλησίασε σκάφος του Λιμενικού Σώματος, οι επιβαίνοντες ανέτρεψαν τη βάρκα (πρόκειται για συνήθη τακτική κατά σύσταση των διακινητών προκειμένου να γίνει επιχείρηση διάσωσης).
Το Λιμενικό προέβη σε επιχείρηση διάσωσης. Ύστερα από επίπονες προσπάθειες 46 άτομα ανασύρθηκαν σώα. Δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λέσβου το ένα χωρίς τις αισθήσεις του.
Έγιναν προσπάθειες ανάνηψης χωρίς αποτέλεσμα. Το άλλο παιδί νοσηλεύεται εκτός κινδύνου».
Στη Λέσβο από τα χαράματα ως και τις 10.00 το πρωί βγήκαν πέντε βάρκες στις ακτές της Βόρειας και της Ανατολικής Λέσβου με περίπου 200 συνολικά επιβαίνοντες.
Στη Χίο βγήκαν δυο βάρκες με περίπου 70 άτομα. Ενώ στη Σάμο άλλες δυο βάρκες με περίπου 50 επιβαίνοντες πρόσφυγες και μετανάστες.
Την ίδια στιγμή στην Μόρια της Λέσβου έχουμε νέα εξέγερση των παράνομων μεταναστών: 

Πάνω από 22.000 παράνομοι μετανάστες απειλούν ότι θα βγουν από την Μόρια.
pronews