10.2.20

Ρωσικό Su-35 «κυνήγησε» τουρκικό F-16 στην Συρία!


Kλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα σε Ρωσία και Τουρκία και η Μόσχα αποφάσισε να υπενθυμίσει στην Άγκυρα ποιος πραγματικά είναι η υπερδύναμη στην περιοχή αλλά και στον πλανήτη και ρωσικό μαχητικό Su-35 «κυνήγησε» τουρκικό F-16 στην Βόρεια Συρίας αναγκάζοντάς το να επιστρέψει στην τουρκική επικράτεια.

Όπως αναφέρει το τουρκικό F-16 είτε προσπαθούσε να συνοδέψει από αέρος τις επίγειες δυνάμεις στη βόρεια Συρία, είτε σκόπευαν να πλήξουν τον Συριακό Στρατό που έκαναν προέλαση προς το Ιντλίμπ και το Χαλέπι και το ρωσικό Su-35 ματαίωσε την αποστολή του στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα ότι μέχρι εδώ είναι τα όρια τα οποία μπορεί να φτάσει η τουρκική επεκτατική πολιτική. 

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο του Sohu, μόλις το τουρκικό F-16 κατευθύνθηκε προς τα σύνορα, η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία χωρίς καθυστέρηση απογείωσε ένα Su-35 από την αεροπορική βάση Hmeimim.
“Το Ρωσικό Su-35 στην πραγματικότητα μπλόκαρε την είσοδο του Τουρκικού F-16 στον Συριακό εναέριο χώρο, αποτρέποντας το πέρασμά του από τα σύνορα. Ο Τούρκος πιλότος αναγκάστηκε τελικά να αποσυρθεί», προσθέτει το άρθρο.
Όπως επισημαίνει το Almasdarnews, το περιστατικό συνέβη πριν λίγες ημέρες, αλλά δεν σχολιάστηκε ούτε από την Άγκυρα, ούτε από την Μόσχα.
To Su-35 θεωρείται μακράν το καλύτερο μαχητικό στον πλανήτη σε ότι αφορά τις συνθήκες ενός «dogfight» καθώς διαθέτει εκπληκτικές ικανότητες ελιγμών.


 pronews