21.2.20

Συρία: Ισλαμιστές αντάρτες επιχείρησαν να καταρρίψουν ρωσικό μαχητικό κρούσης Su-24 με βλήμα Stinger


Σύμφωνα με ρωσικά δημοσιεύματα ισλαμιστές αντάρτες επιχείρησαν να καταρρίψουν ένα ρωσικό βομβαρδιστικό Su-24M χωρίς όμως επιτυχία.

Οι αντάρτες της Άγκυρας εκτόξευσαν ένα τουλάχιστον φορητό αμερικανικής κατασκευής βλήμα Stinger (που τους έχει προμηθεύσει η Τουρκία) κατά ρωσικού Su-24

το οποίο υποστήριζε τις συριακές δυνάμεις στο έδαφος αλλά αυτό δεν πέτυχε τον στόχο του, καθώς όπως αναφέρεται το ρωσικό αεροσκάφος πετούσε σε ύψος 5.000 μέτρων, ύψος όπου δεν μπορούν να φτάσουν τα συστήματα MANPAD.

Jason Jones@DPRKJonesTSK soldiers fired MANPADS yesterday at a #RuAF jet. This is why two of them died. #Idlib


79
4:07 μ.μ. - 21 Φεβ 2020
Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter
50 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό


Όλα αυτά εξελίχθηκαν εχθές κατά τη διάρκεια μαχών συριακού και τουρκικού Στρατού, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δύο Τούρκων στρατιωτών.


Soru'Yorum@_Soru_Yorum_
· 23ω

Απάντηση στον χρήστη @_Soru_Yorum_


#Obama's PKK-#IRGC connection Brett McGurk was literrally making the same propaganda about #idlib.
So then,
Why didn't #US start a Defeat-AQ or Defeat-Nusra/HTS campaign in #Syria the way they did for isis?

Wasn't #AQ #America's No 1 enemy?


Soru'Yorum@_Soru_Yorum_


Allegedly #Russian airstrike on #Turkish positions was because of 4 Russians, 1 of them being high rank officer were killed during Turkish artillery backed SNA assault.#Syria #idlibhttps://www.referansmedya.com/suriyede-4-rus-olduruldu-732h.htm …


Suriye'de 4 Rus Öldürüldü

Yoğun çatışmaların yaşandığı Neyrab cephesinde biri üst düzey subay 4 Rus öldürüldü.referansmedya.com


6:28 μ.μ. - 21 Φεβ 2020
Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Soru'Yorum
Περιττό να προστεθεί πως ακόμη μια κατάρριψη ενός ρωσικού Su-24 στην Συρία, είτε από την Τουρκία είτε από τους αντάρτες που τους υποστηρίζει, θα έχει ολέθριες συνέπειες για την περιοχή, κυριότερα όμως για την ίδια την Τουρκία.

Σήμερα ένα τουρκικό F-16 που πετούσε εντός του εναέριου χώρου της Συρίας και βόρεια από το Χαλέπι αναχαιτίστηκε από ρωσικό Su-35 το οποίο απογειώθηκε από τη βάση Χμειμίμ.

Το τουρκικό αεροσκάφος με την εμφάνιση του ρωσικού αεροσκάφους άλλαξε πορεία και κατευθύνθηκε στον τουρκικό εναέριο χώρο.

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με την ρωσική εφημερίδα Nezavisimaya Gazeta η Τουρκία δεν επέτρεψε τη διέλευση από τον εναέριο χώρο της τεσσάρων ρωσικών αεροσκαφών, δύο εκ των οποίων βομβαρδιστικά Tu-22M, εν πτήση προς τη Συρία.

Τα αεροσκάφη έφτασαν τελικά στην Συρία, αλλά ακολουθώντας το δρομολόγιο του 2015, δηλαδή μέσω Ιράν και Ιράκ.https://www.pronews.gr/