15.2.20

Συνελήφθη στη Γλυφάδα “βαρύ” όνομα της Greek Mafia


Ένα από τα πιο «βαριά» ονόματα της αθηναϊκής νύχτας και της επονομαζόμενης «Greek Mafia» συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής στην περιοχή της Γλυφάδας. 
Πρόκειται για 51χρονο βαρυποινίτη, γνωστό με το ψευδώνυμο «θείος Τζο», ο οποίος αποφυλακίστηκε μέσα στο 2019, και συγκεκριμένα πριν από λίγους μήνες, ύστερα από πολυετή κάθειρξη.

Ο 51χρονος κινούνταν με το πολυτελές αυτοκίνητό του σε δρόμο της Γλυφάδας, όταν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τον σταμάτησαν σε τυχαίο έλεγχο. Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν ένα όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα, ασύρματος συντονισμένος στη συχνότητα της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και ένας φάρος που παραπέμπει σε περιπολικό.
Μαζί του συνελήφθη και ένας φίλος του, ο οποίος ακολουθούσε με δεύτερο όχημα, ακριβώς από πίσω. Και στο δικό του Ι.Χ. αυτοκίνητο εντοπίστηκαν πιστόλι και ασύρματος συντονισμένος στη συχνότητα της ΕΛ.ΑΣ. Ο 51χρονος «θείος Τζο» συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας. Εκεί σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν ανάμεσα στους κατηγορουμένους για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, ενώ είχε κατηγορηθεί για το περιβόητο «συνδικάτο του εγκλήματος», που εξαρθρώθηκε τον Ιούλιο του 2002 αλλά και για μία σειρά από κακουργηματικές πράξεις.
ΠΗΓΗ: ETHNOS.GR/ https://www.defence-point.gr/