9.2.20

Μήνυμα Ειρήνης και δενδροφύτευση στη μνήμη των Ιταλών αιχμαλώτων που χάθηκαν με το “Όρια” !

Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου “Από το Δήμο Σαρωνικού, στέλνουμε μήνυμα ενότητας και ειρήνης σε όλη την Μεσόγειο. Ειδικά στο Ανατολικό της τμήμα και με τις καταστάσεις που βιώνουμε σήμερα”




76 χρόνια μετά, εκδήλωση μνήμης – που περιλαμβάνει και δενδροφύτευση –για τα 4.100 θύματα, αιχμάλωτους Ιταλούς στρατιώτες του νορβηγικού πλοίου ORIA – πραγματοποιείται τώρα στο 60ο χλμ της παραλιακής λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου (στα όρια της Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας).
Στην εκδήλωση που τελείται υπό την αιγίδα της Α.Ε του Προέδρου της Δημοκρατίας Π.Παυλόπουλου και διοργανώνουν από κοινού οι Δήμοι Σαρωνικού και Λαυρεωτικής και ο Σύνδεσμος Πνευματικής και Κοινωνικής Δραστηριότητας Κερατέας «Χρυσή Τομή» σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιταλίας τελείται – τώρα – επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του ναυαγίου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου των Καθολικών της Αθήνας π. Σεβαστιανού Ροσσολάτου. Μετά το πέρας του τελετουργικού, θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και σύντομοι χαιρετισμοί.
Να σημειωθεί ότι την ώρα που ο ανταποκριτής του rpn.gr βρισκόταν στο χώρο της εκδήλωσης, είχαν καταμετρηθεί εκπρόσωποι και επιτετραμμένοι απο δώδεκα (12) πρεσβείες.
Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου αναφερόμενος στην σημερινή εκδήλωση δήλωσε “Από το Δήμο Σαρωνικού, στέλνουμε μήνυμα ενότητας και ειρήνης σε όλη την Μεσόγειο. Ειδικά στο Ανατολικό της τμήμα και με τις καταστάσεις που βιώνουμε σήμερα”
Μετά τις καταθέσεις των στεφάνων , θα φυτευθούν συνολικά 4.100 – όσες και οι ψυχές που χάθηκαν – ορθόκλαδα κυπαρίσσια , τα οποία δεν θα εγκαταλειφθούν , αλλά αντίθετα με τη συνεχή φροντίδα που θα υπάρχει στο πέρασμα των χρόνων θα ομορφύνουν το περιβάλλον και στην προσπάθεια αυτή συμμετάσχει και ο ΣΚΑΙ στο πλαίσιο της εθελοντικής δράσης όλοι μαζί μπορούμε.
https://rpn.gr/