27.2.20

«Δεν αλλάζει σε τίποτα ο σχεδιασμός μας για τις νέες δομές - Θα κατασκευαστούν» λέει η κυβέρνηση παρά την κατακραυγή

Τις "μαγκιές" και τα "ζοριλίκια" να τα κάνετε στους ΕυρωπΕους (με "Ε" ) και όχι στους Έλληνες.
Να απελάσετε αμέσως όλους του λάθρο διαφορετικά θα "απελαθείτε" εσείς από τη κυβέρνηση.
ΑΛΕΞ 
H κυβέρνηση προχωράει σε έναν ελιγμό και θα αποσυρθούν κάποιες διμοιρίες των ΜΑΤ σε μια προσπάθεια να κατευναστεί η οργή των κατοίκων των νησιών αλλά δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε στον σχεδιασμό της για την κατασκευή των νέων «δομών φιλοξενίας» στις επιταγμένες περιοχές.

Έτσι αποφασίστηκε σε έκτακτη κλειστή σύσκεψη στο Μαξίμου και δεν έφυγαν από Καβάλα οι διμοιρίες των ΜΑΤ που επρόκειτο να σταλούν σε Λέσβο και Χίο.
«Κάποιες από τις δυνάμεις της αστυνομίας που ήταν ενίσχυση θα αποσυρθούν και κάποιες θα παραμείνουν, γιατί δεν μπορούμε να αφήσουμε και τα νησιά χωρίς αστυνομική προστασία, ειδικά σε αυτή την εποχή» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Η επίσημη τοποθέτηση είναι ότι η παρουσία τους δεν είναι πλέον απαραίτητη, καθώς ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του σχεδίου και ξεκίνησαν τα έργα κατασκευής.
Η αλήθεια όμως είναι πως οι σοκαριστικές εικόνες με μάχες σώμα με σώμα στη Λέσβο, η εισβολή πολιτών σε ξενοδοχείο στη Χίο όπου έμεναν άνδρες των ΜΑΤ και ο ξυλοδαρμός τους, τα βίντεο της ντροπής με άνδρες των ΜΑΤ να καταστρέφουν αυτοκίνητα κατοίκων οδήγησαν στην απόφαση της κυβέρνησης να αποσύρει κάποιες διμοιρίες ΜΑΤ από τα δυο νησιά.
Η κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει το σχέδιο για τα κλειστά κέντρα στα νησιά, αλλά σε μια προσπάθεια εκτόνωσης, ενόψει και της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σήμερα στις 17:00 με τους φορείς των νησιών του Βορείου Αιγαίου, αποφάσισε να αποσύρει μερικές διμοιρίες των ΜΑΤ από τα νησιά.
Η απόφαση ελήφθη μόλις ο πρωθυπουργός επέστρεψε από τη Θράκη και συγκάλεσε έκτακτη κλειστή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τους υπουργούς Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη και Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
pronews