18.2.20

Ο Μπασάρ Άσαντ δίνει πόνο στους Τούρκους και μαθήματα στους Έλληνες: Δεν τελειώσαμε, η επίθεση θα συνεχιστεί


Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ δήλωσε ότι η επίθεση θα συνεχιστεί μέχρι να εκκαθαριστεί από τους τρομοκράτες και να απελευθερωθεί και η τελευταία σπιθαμή γης στις επαρχίες Ινλτίμπ και Χαλείπου, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα τελειώσει και ο πόλεμος.
Ο στρατός της Συρίας πριν λίγες ώρες ολοκλήρωσε την εκκαθάριση από τους τρομοκράτες συμμάχους της Τουρκίας και της τελευταίας περιοχής της επαρχίας Χαλεπίου.
Ο ηγέτης της Συρίας, Μπασάρ Άσαντ δήλωσε ότι ο πόλεμος δεν θα τελειώσει με την εκκαθάριση του Χαλεπίου και του Ιντλίμπ, αλλά θα συνεχιστεί μέχρι την πλήρη απελευθέρωση της Συρίας.
Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας έδωσε τελεσίγραφο και διορία στον Άσαντ, να αποσύρει τις δυνάμεις του πίσω από τα παρατηρητήρια της Τουρκίας, μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο στρατός της Συρίας αναφέρει ότι απελευθέρωσε δεκάδες κωμοπόλεις της επαρχίας Χαλεπίου και ότι η επίθεση θα συνεχιστεί μέχρι να εκκαθαριστούν όλες οι περιοχές της χώρας από τους τζιχαντιστές.
Ο στρατός της Συρίας, υποστηριζόμενος από την πολεμική αεροπορία της Ρωσίας, επιχειρεί στις επαρχίες Ιντλίμπ και Χαλεπίου εναντίον των τζιχαντιστών τρομοκρατών από τις αρχές του 2019 μέχρι σήμερα.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι οι επιθέσεις των τζιχαντιστών εναντίον της αεροπορικής βάσης της Ρωσίας και των θέσεων του συριακού στρατού δεν θα μείνουν αναπάντητες. Επίσης είπε ότι στα πεδία των μαχών υπάρχουν στρατιωτικά τμήματα της Συρίας, της Ρωσίας και της Τουρκίας και ότι είναι συνεχώς σε επαφή μεταξύ τους.
https://infognomonpolitics.gr/