6.2.20

«Τέλος» το Airbnb στην Ελλάδα -Δείτε τι συμβαίνει


Ήρθε σαν σίφουνας στη ζωή μας και τα παρέσυρε όλα στο διάβα του. Το Airbnb ήταν μάννα εξ ουρανού για τους ιδιοκτήτες και βραχνάς για όσους έψαχναν ένα σπίτι να νοικιάσουν με μακροχρόνια μίσθωση.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των «Νέων» όμως η μόδα του Airbnb πλέον ξεφουσκώνει, καθώς οι ιδιοκτήτες επιστρέφουν στα παραδοσιακά μοντέλα ενοικίασης.

Τον Μάιο του 2019 τα εισοδήματα από βραχυχρόνιες μισθώσεις ήταν μειωμένα ακόμη και κατά 25% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018, ενώ το τρίμηνο Μαΐου – Ιουλίου η μείωση των εσόδων άγγιξε το 10%, με τους διαχειριστές ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης να εκτιμούν ότι η μείωση των εισοδημάτων συνολικά το 2019 φτάνει το 25%.
Παράγοντες της αγοράς υποστηρίζουν σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας πως πολύ σύντομα ένας μεγάλος αριθμός ακινήτων που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιων μισθώσεων θα βρεθούν διαθέσιμα για μακροχρόνιες μισθώσεις.
Και αυτό γιατί οι ιδιοκτήτες βλέπουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται σε σύγκριση με τις εισπράξεις που είχαν πριν από ένα ή δύο χρόνια όταν η μόδα του Airbnb είχε εξελιχθεί σε φρενίτιδα ανατρέποντας τον χάρτη της κτηματαγοράς.