26.2.20

5 πρώτες ειδήσεις σήμερα


Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Κώστας Βουτσάς, σε ηλικία 88 ετών. Ο αγαπημένος ηθοποιός τις τελευταίες εβδομάδες είχε εισαχθεί στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Αττικόν, μετά από καρδιακό επεισόδιο, και νοσηλευόταν στη ΜΕΘ με λοίμωξη του αναπνευστικού.

Στην Ευρώπη εξαπλώνεται πλέον ο νέος κοροναϊός, καθώς αρκετές χώρες της ηπείρου ανακοινώνουν η μία μετά την άλλη τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Στη συντριπτική πλειονότητά τους πρόκειται για ανθρώπους που είχαν επισκεφθεί την Ιταλία, όπου ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 11 και τα κρούσματα ξεπερνούν τα 300. Παγκόσμια οικονομία και αγορές προσπαθούν να υπολογίσουν το κόστος. 

«Yπό τη σκιά» εξάπλωσης του κορονοϊού δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα και η έκθεση των θεσμών στο πλαίσιο της 5ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης. Μια έκθεση η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, θα καταγράφει πρόοδο με λίγους μόνο αστερίσκους. 

Πολεμικό παραμένει το κλίμα στη Λέσβο όπου οι συγκρούσεις μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών δυνάμεων συνεχίζονταν μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης. Επεισόδια και στη Χίο, κοντά στο σημείο που έχει επιταχθεί. Γενική απεργία κήρυξαν η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και οι δήμοι.

Με αλλεπάλληλες γκάφες του Τζο Μπάιντεν συνεχίζεται η κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ. Στη Γερμανία όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις εσωκομματικές αρχαιρεσίες του CDU. Ο νέος αρχηγός του κόμματος έχει μεγάλες πιθανότητες να είναι και ο επόμενος καγκελάριος: το πρόσωπο που θα αναλάβει τα ηνία να οδηγήσει τη χώρα στην μετά-Μέρκελ εποχή.