7.2.20

Σε πλήρες αδιέξοδο η Άγκυρα: Ο συριακός Στρατός κατέλαβε ακόμη 5 πόλεις στην επαρχία Ιντλίμπ


Σε πλήρη αιφνιδιασμό βρίσκεται η Άγκυρα, με τον Στρατό της Συρίας να προελαύνει ακάθεκτος στην επαρχία της Ινλτίμπ, τελευταίο προπύργιο των ισλαμιστών ανταρτών, οι οποίοι βρίσκονται υπό τουρκική προστασία.
Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγη ώρα ο συριακός Στρατός κατέλαβε ακόμη 5 πόλεις στην ανατολική πλευρά της επαρχίας, μετά την πόλη Σαρακέμπ, που είχε καταλάβει προχθές.
Όπως έγινε γνωστό οι πόλεις που καταλείφθηκαν από τις συριακές δυνάμεις είναι οι Huwayr Al-‘Eis, Abad, Tal Tabariz, Muharim και  Khuweiri, μετά από σύντομες μάχες, με τους εξτρεμιστές αντάρτες να τρέπονται σε φυγή σε βόρεια της επαρχίας.
Η προέλαση αυτή του Στρατού της Συρίας, ο οποίος αγνόησε πλήρως το τελεσίγραφο των Τούρκων προκειμένου να απομακρυνθούν από την περιοχή, δείχνει ότι ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσσαντ είναι αποφασισμένος να επαναφέρει το σύνολο της επαρχίας πίσω στον εθνικό κορμό της Συρίας, αγνοώντας επιδεικτικά τις τουρκικές απειλές, οι οποίες έχουν παραμείνει απειλές.

: drone footage showing the SVBIED detonated yesterday by in Nayrab, in W. ouskirts of Saraqeb.
Τώρα ο Στρατός της Συρίας επικεντρώνεται στην κατάληψη των τελευταίων περιοχών που βρίσκονται υπό κατάληψη από την οργάνωση HTS (εξτρεμιστική μουσουλμανική οργάνωση που πρόσκειται στην Άγκυρα) στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας.
Έτσι προετοιμάζει μεγάλη επίθεση για την κατάληψη της αεροπορικής βάσης Taftanaz η οποία βρίσκεται πιο βόρεια και δυτικότερα προς την πόλη Ariha κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου Μ-4 που συνδέει το Χαλέπι με την Λαττάκεια.
Η Τουρκία το μόνο που κάνει είναι να διαφημίζει την αποστολή ενισχύσεων προς την περιοχή, ενισχύσεις οι οποίες όμως αφενός δεν χρησιμοποιούνται, αφετέρου η παρουσία τους δεν μπορεί να ανακόψει την επιθετική πρωτοβουλία των συριακών δυνάμεων.
Το πότε, πως και εάν θα χρησιμοποιηθούν οι δυνάμεις που έχει στείλει είναι ένα θέμα που μένει να διευκρινιστεί.


https://www.pronews.gr/