14.1.20

Γιατί ο Χ.Χάφταρ έφυγε από την Μόσχα: «Θέλουν απόσυρση του LNA από την Τρίπολη & παραμονή των Τούρκων στην Λιβύη»

Ζητήθηκε από τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ να αποσύρει τις δυνάμεις του από τα περίχωρα της Τρίπολης και γι' αυτό εγκατέλειψε τη Μόσχα χωρίς να υπογράψει συμφωνία εκεχειρίας με την φιλοτουρκική κυβέρνηση εθνικής συμφωνίας στην Τρίπολη Φάιζ Σάρατζ.

Oι δυνάμεις του κατόπιν αιματηρών συγκρούσεων έχουν φτάσει λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Τρίπολη και έχουν αποκτήσει στρατηγικό πλεονέκτημα.
Σύμφωνα με τον Χαφτάρ, η προτεινόμενη συμφωνία αγνόησε “πολλές από τις απαιτήσεις του στρατού της Λιβύης”, αναφέρει το TASS παραπέμποντας στο τηλεοπτικό κανάλι του Al Arabiya.
Σύμφωνα με την Sky News – Arabiya, ο Χαφτάρ, σε έμμεσες συναντήσεις στη Μόσχα, επέμεινε στην ανάπτυξη των δυνάμεών του στην Τρίπολη και στη δημιουργία μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας που θα λάμβανε ψήφο εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο που βρισκόταν στο Τομπρούκ.
Ζήτησε επίσης διεθνή παρακολούθηση της κατάπαυσης του πυρός χωρίς καμία εμπλοκή της Τουρκίας και απαίτησε την άνευ όρων αποχώρηση των “μισθοφόρων που εισήχθησαν από τη Συρία και την Τουρκία”.
Πάντως ο στρατάρχης είχε ανακοινώσει από χθες βράδυ το επικείμενο «ναυάγιο» της εκεχειρίας.
There will not be any signing for several reasons, the most important of which is the ill intention of by imposing itself as a party in to legislate the illegal . is for the Libyans

Προβολή εικόνας στο Twitter

125 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Αναφέρει μάλιστα και το μνημόνιο οριοθέτησης  θαλασσίων ζωνών που υπέγραψε το φιλοτουρκικό καθεστώς της Τρίπολης με την Άγκυρα με το οποίο αρπάζουν από κοινού ελληνική υφαλοκρηπίδα
Το χαρακτηρίζει παράνομο.
pronews