2.1.20

Η Ελλάδα «ανακηρύσσει» ΑΟΖ μέσω EastMed και ο Ρ.Τ.Ερντογάν απειλεί να πουλήσει τους Ελληνες... σκλάβους!

H αντίστροφη μέτρηση για μια πιθανή αναμέτρηση Ελλάδος-Τουρκίας, φαίνεται ότι ξεκινά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η κατάσταση θα οδεύσει προς άμεση κλιμάκωση: Το τουρκικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στην Λιβύη και ο  Τούρκος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσς τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις να πράξουν το ίδιο με τον ...Οθωμανό ναύαρχο Χ.Μπαρμπαρόσα, ο οποίος στο απόγειο της ισχύος της οθωμανικής αυτοκρατορίας τον 16ο αιώνα είναι καταφέρει να κυριαρχήσει σε κεντρική ανατολική Μεσόγειο, κατανικώντας τους δυτικούς στόλους.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι «Οπως ξέρετε στην ανατολική Μεσόγειο κάνουμε άλλο ένα βήμα με τη Λιβύη. Και με το βήμα αυτό στη Μεσόγειο οι στρατιώτες μας θα γράψουν έπος όπως κάναμε στην ιστορία με τον Μπαρμπαρόσα».
Ο Μπαρμπαρόσα είχε γίνει γνωστός για τις άγριες σφαγές στις οποίες προχωρούσε στα ελληνικά νησιά, την Βόρειο Αφρική, την Σικελία και τα σκλαβοπάζαρα με τα οποία γέμισε τις αγορές της οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Οι ιστορικοί του καταμαρτυρούν σήμερα τις σφαγές στην Κέρκυρα (πάνω από 140 οικισμούς), την Αστυπάλαια και γενικότερα τις Κυκλάδες και Σποράδες, ενώ ορόσημο θηριωδίας παραμένει η σφαγή των Κυθήρων με πάνω από 7.000 αμάχους.
Όσο για τη ζοφερή κληρονομιά του, ακόμα και 3 αιώνες μετά τον θάνατό του οι παράκτιες πόλεις της Μεσογείου μαστίζονταν από κουρσάρικες επιδρομές από τους επιγόνους του.
Η απάντηση έρχεται σε λίγη ώρα από την Ελλάδα και το Ισραήλ που στην ουσία ανακηρύσσουν την τριπλή ΑΟΖ, Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, απέναντι στις πειρατικές ενέργειες της Αγκυρας, η οποία 500 χρόνια μετά τον Μπαρμπαρόσα νομίζει ότι μπορεί να επανασυστήσει την οθωμανική αυτοκρατορία.
Το κρίσιμο σε όλα αυτά είναι να «ξυπνήσει» η ελληνική πολιτική ελίτ, να επαναδιαπραγματευθεί τα Μνημόνια σε ότι αφορά τις αμυντικές δαπάνες και να μπορέσει η χώρα να επανεξοπλιστεί. Αλλιώς κινδυνεύουμε όχι απλώς με γεωστρατηγική έκλειψη, αλλά και με απώλεια εθνικού εδάφους. Η αναφορά στον Μπαρμπαρόσα, από τον Ρ.Τ.Ερντογάν, μόνο τυχαία δεν είναι για το τι έρχεται αν δεν είμαστε έτοιμοι.
https://www.pronews.gr/