14.1.20

Καταλήψεις: Οι αστυνομικοί που δέχτηκαν τσιμεντόλιθους κάνουν μηνύσεις


Μηνύσεις σε βάρος των ατόμων που συνελήφθησαν στα υπό κατάληψη κτίρια στο Κουκάκι θα υποβάλλουν οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων το περασμένο Σάββατο.
Αυτό, καθώς η ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος που ασκήθηκε εναντίον όσων πετούσαν από τσιμεντόλιθους και πέτρες μέχρι οικοσκευές, δεν ανταποκρίνεται –όπως υποστηρίζουν οι αστυνομικοί- στα όσα έζησαν έξω από το κτήριο της οδού Ματρόζου και της οδού Παναιτωλίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί θα υποβάλουν για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο, ενώ ενδέχεται να ζητήσουν και προανάκριση από την ΕΛ.ΑΣ. παράλληλα με τις έρευνες της εισαγγελίας, προκειμένου να υπάρξει μετατροπή των κατηγοριών πλημμεληματικού χαρακτήρα σε κακουργηματικού.
Υπενθυμίζεται ότι η δίκη για τους 12 από τους 20 συλληφθέντες αναβλήθηκε για τις 23-24 Ιανουαρίου, ενώ διακοπή υπάρχει στη δίκη για τους 8 αλλοδαπούς υπηκόους καθώς δεν υπήρχε μεταφραστής στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Ένωση Αστυνομικών Αθηνών: Αγανάκτηση για τα πλημμελήματα

Την ίδια ώρα, με ανακοίνωση της, η Ένωση Αστυνομικών Αθηνών εκφράζει την πρόθεση της να παραστεί ως πολιτική αγωγή στο πλευρό των τραυματιών αστυνομικών στο Κουκάκι.

«Δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε την αγανάκτησή μας αλλά και την απορία μας για το ότι οι συλληφθέντες των εν λόγω επεισοδίων παραπέμφθηκαν σε δίκη μόνο για πλημμελήματα!!! Για να προλάβουμε κάθε μικροπρεπή, ο οποίος θα τρέξει να μας κατηγορήσει για κρίση αποφάσεων της Δικαιοσύνης, δηλώνουμε απερίφραστα ότι την εμπιστευόμαστε απόλυτα αλλά έχουμε και το δικαίωμα ως Έλληνες πολίτες να αγανακτούμε και να διαμαρτυρόμαστε όταν οι δολοφονικές επιθέσεις που επί μία περίπου ώρα δεχόταν οι συνάδελφοί μας και τις οποίες έχει παρακολουθήσει το πανελλήνιο, να χαρακτηρίζονται ως πλημμέλημα», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της Ε.ΑΣ.Υ.Α.

Τέλος, οι συνδικαλιστές αστυνομικοί απευθύνουν δύο ερωτήματα προς την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ:

* Είναι άραγε ευχαριστημένοι από τις άθλιες εικόνες που όλοι αντικρίσαμε;

* Είναι ευχαριστημένοι με τις εντολές αντιμετώπισης των δολοφονικών επιθέσεων εναντίον των ενεργούντων συναδέλφων μας, που οδήγησαν σε τραυματισμούς και κατεστραμμένο εξοπλισμό χιλιάδων ευρώ;
https://www.huffingtonpost.gr/