13.1.20

Νέος αιφνιδιασμός από Ρ.Τ.Ερντογάν: Εκτάκτως συναντάει την Α.Μέρκελ για να εξασφαλίσει το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης

Πέταξε το "πουλάκι" κύριε Μητσοτάκη! Σε λίγο θα χρειαζόμαστε διαβατήριο
για να πάμε στη Κρήτη και στα νησιά μας!!!
Το μόνο που σας απασχολεί είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας! Τι ψάχνετε ;
By the way, Ο κ. Παπαθεμελής δεν σας κάνει; Υπάρχει πιο σωστός ;

ΑΛΕΞ
Συνεχίζει τους αιφνιδιασμούς ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν και στις 19 Ιανουαρίου θα ταξιδέψει Γερμανία για να συναντήσει την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ την οποία όχι μόνο θα την ενημερώσει για το τουρκικό σχέδιο «ειρήνευσης» της Λιβύης αλλά και θα της ζητήσει να στηρίξει έστω και σιωπηλά το μνημόνιο αρπαγής της ελληνικής υφαλοκρηπίδας που υπέγραψαν Άγκυρα-Τρίπολη.

Αντίθετα με τον προγραμματισμό, σύμφωνα με τον οποίο στις 24 Ιανουαρίου η Άνγκελα Μέρκελ επρόκειτο να επισκεφτεί την Τουρκία, ο Ερντογάν είναι αυτός που θα ταξιδέψει στο Βερολίνο.
Δυστυχώς στην Αθήνα δέχονται τον έναν αιφνιδιασμό μετά τον άλλο και είναι σαφές πως ο Τούρκος πρόεδρος έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων ενώ έχει φανεί μέχρι τώρα πως δεν μπορούν να το προβλέψουν τα ελληνικά επιτελεία.
Από εκεί που είχε δημιουργηθεί η εντύπωση πως η Αθήνα κατάφερνε να δημιουργήσει ένα συμφέρον προς αυτήν διπλωματικό κλίμα βρέθηκε με την «πλάτη στον τοίχο» καθώς Ρωσία, Ιταλία και Γερμανία ανάγκασαν τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ που ελέγχει το 96% της Λιβύης να σταματήσει τις επιθετικές του ενέργειες λίγο πριν την οριστική κατάρρευση του φιλοτουρκικού καθεστώτος της Τρίπολης.
Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής της «αναγνωρισμένης» λιβυκής Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ), ο Φάγεζ ας Σάρατζ, και ο αντίπαλός του στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, επικεφαλής του αυτοαποκαλούμενου Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ) και ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης (στην ουσία και της δυτικής πλέον), αναμένεται να υπογράψουν σήμερα στη Μόσχα συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.
https://www.pronews.gr/