28.1.20

Διεγράφη ο Ζαγοράκης, δεν υποβιβάζονται ΠΑΟΚ και Ξάνθη


Οι πρώτες πολιτικές αναταράξεις είναι γεγονός μετά την εισήγηση βόμβα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για τον υποβιβασμό των ομάδων ΠΑΟΚ και Ξάνθη.
Της διαγραφής του Θόδωρου Ζαγοράκη από την ευρωομάδα της Νέας Δημοκρατίας μετά από απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, προηγήθηκε η σαφής διαφοροποίηση του βουλευτή της ΝΔ Μπάμπη Παπαδημητρίου, ενώ νωρίτερα είχε προηγηθεί η έντονη αντίδραση του δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβα.
Πλέον επικρατεί αναβρασμός στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος, με βουλευτές και στελέχη, κυρίως από την βόρεια Ελλάδα, να διαφωνούν με τους κυβερνητικούς χειρισμούς σε αυτήν την υπόθεση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έσπευσε να δηλώσει πάντως πως κατόπιν οδηγιών του πρωθυπουργού επιβάλλεται νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να μην υφίστανται εξοντωτικές ποινές σε ομάδες όπως αυτές που εισηγήθηκε η ΕΕΑ για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη. 
Κατά πληροφορίες, αυτή η πρωτοβουλία αναμένεται να λειτουργήσει «εκτονωτικά» στην υπόθεση. Κύκλοι προσκείμενοι στον ΠΑΟΚ ήδη εκφράζουν την αισιοδοξία τους πως αυτή η νομοθετική ρύθμιση θα συμβάλει ώστε να μην υποβιβαστούν οι δύο ομάδες.
Συγκεκριμένα το μεσημέρι της Τρίτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε τη διαγραφή του  ευρωβουλευτή της ΝΔ, Θοδωρή Ζαγοράκη, από την ευρωομάδα του κόμματος, έπειτα από τις δηλώσεις του πρώην ποδοσφαιριστή με τις οποίες καταδίκαζε το πόρισμα της Επαγγελματικής Επιτροπής Αθλητισμού για τον υποβιβασμό των ομάδων ΠΑΟΚ και Ξάνθη και τον εξοβελισμό τους από το πρωτάθλημα.
Ο Θοδωρής Ζαγοράκης, πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ και αρχηγός της Εθνικής Ομάδας, κατά τη θριαμβευτική πορεία της ομάδας στο Euro 2004, είχε δηλώσει το βράδυ της Δευτέρας πως δεν είναι δυνατόν να συμβιώνει κάτω από την ίδια πολιτική στέγη με εκείνους που βάλλουν κατά του ΠΑΟΚ.
Νομοθετική πρωτοβουλία για να μην επιβάλλονται εξοντωτικές ποινές
Παράλληλα, με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές ποινές για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.
«Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. 
«Την ώρα που η χώρα κάνει το άλμα προς τα εμπρός ξεπερνώντας διχαστικά διλήμματα του παρελθόντος, δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται με αφορμή το ποδόσφαιρο. Ιδίως σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τα εθνικά μας θέματα. Η Κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν θα επιτρέψει, όμως, ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή, που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης. Ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας.

Άρχισαν τα όργανα – Σφοδρή αντίδραση της «Θύρας 7» του Ολυμπιακού
Ανακοίνωση, μέσω της οποίας προειδοποιεί πως δεν θα ανεχτεί οποιαδήποτε αθώωση του ΠΑΟΚ και προαναγγέλλει έντονες αντιδράσεις σε περίπτωση μη υποβιβασμού του «δικεφάλου» του Βορρά και της Ξάνθης, εξέδωσε η «Θύρα 7».
Παρατίθεται αυτούσια η ανακοίνωση των οργανωμένων του Ολυμπιακού:
 «Παρατηρούμε τις τελευταίες ώρες ένα απίστευτο σκούξιμο και ένα κλάμα από τα πολιτικά και όχι μόνον τσιράκια του Ρώσου ολιγάρχη. Σκούξιμο και από τους οπαδούς της πλάκας που ενώ μέσα στην πόλη τους η φάπα πάει σύννεφο από Ηρακλειδείς και Αρειανούς (στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν βγαίνουν από τα τραίνα) απειλούν μέχρι και με απόσχιση από την Ελλάδα!
Και όλα αυτά γιατί; Γιατί ο εκπρόσωπος ρωσικών κεφαλαίων, με τον ύποπτο ρόλο στο Μακεδονικό, πιάστηκε με την κλεμμένη γίδα στην πλάτη!
Η πολυιδιοκτησία απαγορεύεται και η ασυλία που απολάμβανε ο Σαββίδης τελείωσε.
Η απόφαση της ΕΕΑ δεν άρεσε οπότε τώρα οι οπαδοί-ορντινάντζες του Ρώσου την πέφτουν στην κυβέρνηση για να σωθούν ενώ θα έπρεπε να την πέσουν στον Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι που κηλίδωσε την όποια, μικρή ιστορία έχει η ομάδα τους.
Η μεγαλύτερη οπαδική θάλασσα, η Θύρα 7 και ο ΜΙΣΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ο λαός του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ήδη απογοητευτήκαμε πλήρως από τον Αυγενάκη ο οποίος έκανε κωλοτούμπα βάζοντας σκιές στη νομιμότητα και την αλήθεια για να μη φάει το πολιτικό κόστος. Θα έχει την τύχη του Κοντονή και του Βασιλειάδη κι αυτός.
Ελπίζουμε να μην απογοητευτούμε και συνολικά από την κυβέρνηση γιατί βλέπουμε κάποιους έτοιμους με τα σφουγγάρια στα χέρια να σβήσουν την ατιμία και τη βρωμιά του Ρώσου!
Δε φανταζόμαστε η μάλλον δε θέλουμε να φανταστούμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποκύψει στους εκβιασμούς και στον τραμπουκισμό των τσάτσων του Ρώσου και των καρπαζοεισπρακτόρων της Θεσσαλονίκης.
Κύριε Πρωθυπουργέ, κύριοι της κυβέρνησης! Προσέξτε καλά και ακούστε καλά:
Αφήστε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και μην εκβιάζεστε με τις γελοιότητες των «λουλουδιών της απόσχισης» που λένε κάποιοι εντολοδόχοι του ολιγάρχη.
Αν ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ να κάνετε παρέμβαση για να καλύψετε το σκάνδαλο και να μην πληρώσουν οι ένοχοι δεν θα χωριστεί η Ελλάδα στα δύο όπως απειλούν αυτοί, αλλά κι εσείς και η κυβέρνηση σας και ο Ρώσος με τα τσιράκια του θα αναγκαστείτε να φύγετε από την Ελλάδα. Δεν θα υπάρχει μέτρο γης για κανέναν σας εδώ.
Οι φίλαθλοι του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, η μεγαλύτερη κοινωνική ομάδα στη χώρα απαιτούμε ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και ΙΣΟΝΟΜΙΑ.
Και δεν θα δεχτούμε τίποτα άλλο. Μετρήστε καλά τις επόμενες κινήσεις αλλιώς θα έχετε να κάνετε με ένα τσουνάμι που όμοιο του δεν θα έχετε ξαναδεί…»
https://www.zougla.gr/