11.1.20

Ασταμάτητος ο Χαφτάρ συνεχίζει προς την Τρίπολη - Στην Ρώμη κατέφυγε ο «πανικόβλητος» Σάρατζ


Συνεχίζουν ακάθεκτες οι δυνάμεις του Χ.Χαφτάρ την προέλασή τους προς το κέντρο της Τρίπολης, την ώρα που ο Αλ Σάρατζ βρέθηκε εσπευσμένα στη Ρώμη για να ζητήσει να ασκήσει πίεση στον LNA να προχωρήσει στην εκεχειρία, προκειμένου να διασωθεί τόσο αυτός όσο και το καθεστώς του.
Την ίδια ώρα οι δυνάμεις του LNA πήραν νέα λάφυρα πολέμου από τον GNA και πιο συγκεκριμένα ένα TOMA BMP και ένα άρμα μάχης T-72, όπως και τουρκικής κατασκευής οχήματα MRAP
captured BMC vuran 4x4 -Made armored vehicle for militias in southern

Also two Terrier LT-79 APCs seen in the attached photos with the , Notice that the APC is being manufactured locally in under license in cooperation with Group.

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

67 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό


Ο Φαγιέζ Αλ Σάρατζ κατέφυγε πανικόβλητος στην Ιταλία, ζητώντας από τον Τζουζέπε Κόντε να σταματήσει τον Χαφτάρ, με τον ιταλό πρωθυπουργό να τάσσεται υπέρ της κατάπαυσης του πυρός, αλλά χωρίς να έχει καμία ουσιαστική ισχύ ώστε να την επιβάλει:
«Η Λιβύη είναι μια πυριτιδαποθήκη, με πιθανές συνέπειες αποσταθεροποίησης για όλη την Μεσόγειο.
Πρέπει οπωσδήποτε να σταματήσουμε την εσωτερική σύρραξη αλλά και τις έξωθεν παρεμβολές», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση Αλ Σάρατζ, για να συμπληρώσει:
«Αυτός είναι ο στόχος μας, δεν έχουμε άλλους στόχους και δεν έχουμε κρυφές ατζέντες», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός, ο οποίος διαβεβαίωσε τον συνομιλητή του ότι «η Ρώμη θα εργαστεί με στόχο μια όλο και εντονότερη δραστηριοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε η μοίρα του λιβυκού λαού να μην εξαρτηθεί από μεμονωμένους παίκτες».
Βέβαια αυτά τα λόγια ουδόλως «παρηγόρησαν» τον Σάρατζ ο οποίος μένει πλέον χωρίς χρόνο, βλέποντας τον Χαφτάρ να τον πλησιάζει κάθε ημέρα όλο και πιο πολύ.
Από την μεριά του, ο Αλ Σάρατζ δήλωσε ότι «εκτιμά τον ρόλο της Ιταλίας» και ότι «εδώ και πολλούς μήνες η λιβυκή πρωτεύουσα είναι στόχος στρατιωτικής επίθεσης, η οποία διέκοψε κάθε ειρηνευτική διαδικασία».
«Η συμμετοχή του Χάφταρ σε προηγούμενες διασκέψεις, στην πραγματικότητα, ήταν μόνον ένας τρόπος για να κερδίσει χρόνο. Εμείς, αυτή την στιγμή αμυνόμαστε, είμαστε αναγκασμένοι να το πράξουμε», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης.
Το στρατόπεδο Altikbali  του GNA καταλήφθηκε και αυτό από τις δυνάμεις του Χαφτάρ.
Φυσικό είναι πάντως και από  την άλλη πλευρά οι δυνάμεις του GNA να αντιδρούν όπως τώρα που ισχυρίζονται πως προσέβαλλαν με όλμους δυνάμεις του LNA οι οποίες είχαν βρει καταφύγιο κάτω από μια συστάδα δέντρων.
The mortar unit of the Libyan Army releases photos showing before and after a mortar attack on a convoy belonging to warlord Khalifa Haftar hiding under trees in south

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη The Libya Observer


🇱🇾 UMH güçlerine bağlı Havan Taburu, Trablus'un güneyindeki Halatat bölgesinde Hafter güçlerine ait 7 adet zırhlı aracı imha etti.
https://www.pronews.gr/