21.1.20

Αποτέλεσμα-έκπληξη σε δημοσκόπηση: Πλέον οι περισσότεροι Έλληνες αναμένουν πολεμική σύγκρουση με την Τουρκία!

Ψυχολογικά προετοιμασμένη είναι η ελληνική κοινή γνώμη για την πιθανότητα θερμού επεισοδίου με την Τουρκία , όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της MRB για λογαριασμό του καναλιού Star, καθώς το το 54,9% των ερωτηθέντων θεωρεί «πολύ» ή «αρκετά» πιθανό ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία.

Παράλληλα, το 42,6% θεωρεί πιο ενδεδειγμένη λύση την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τις ελληνοτουρκικές διαφορές, ένα ποσοστό αρκετά υψηλό αν και όχι πλειοψηφικό, καθώς είναι σαφές ότι η ελληνική κοινωνία αγνοεί τι σημαίνει «Χάγη» για την Ελλάδα.
Το πλέον θετικό είναι ότι οι περισσότεροι Ελληνες περιμένουν ένοπλη σύγκρουση με την Τουρκία και αυτό είναι θετικό, αφού η «ψυχολογική προετοιμασία» είναι ένας κρίσιμος παράγοντας στην έκβαση της σύγκρουσης.
Είναι η πρώτη φορά που η πλειοψηφία των Ελλήνων περιμένει «να μιλήσουν τα όπλα» στα ελληνοτουρκικά.
Μειοψηφία θέλει πλέον τον απ'ευθείας διάλογο (28,8%) που προτιμά τον απευθείας διάλογο μεταξύ των δύο χωρών, ενώ ένα αξιοσημείωτο ποσοστό της τάξης του το 21,3% απαντά «καμιά από τις παραπάνω λύσεις» και προτιμά την ένοπλη σύγκρουση, χωρίς καμία διαπραγμάτευση!
Eντυπωσιακό στοιχείο σε μία δημοσκόπηση που η ΝΔ καταγράφει διαφορά 13 μονάδων, η αρνητική γνώμη των πολιτών για τα αποτελέσματα της επίσκεψης Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: Το 29,8% κρίνει αρνητικά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, ενώ το μόνο 28,5% θετικά.
Και ένα άλλο αποτέλεσμα που πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα τους κυβερνώντες: 
Οι λέξεις που εκφράζουν περισσότερο τους πολίτες για το παρόν και το μέλλον της χώρας σύμφωνα με την δημοσκόπηση είναι οι εξής:
– Φόβος: 40%
– Ελπίδα 38,7%
– Ντροπή: 31,6%
– Οργή: 30,5%
– Περηφάνια 13,6%
– Σιγουριά 11,9%
Κάποιοι ελπίζουν, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία φοβάται,  ντρέπεται και είναι οργισμένη...
pronews
https://www.pronews.gr/