24.1.20

Κάτοικοι σε προάστιο της Θεσσαλονίκης περιπολούν για ληστές

Αν συνεχιστεί η εγκληματικότητα αυτή ίσως θα πρέπει να αλλάξει ο νόμος σχετικά με οπλοκατοχή και οπλοχρησία.Juan
Προτιμούν να μένουν ξάγρυπνοι κάνοντας περιπολίες στη γειτονιά τους, παρά να τους ξυπνήσουν… ληστές, οι κάτοικοι των Πεύκων Θεσσαλονίκης, οι οποίοι αυτοοργανώθηκαν για να προφυλαχθούν από την εγκληματικότητα!


Μετά τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα ληστειών και επιθέσεων στο προάστιο της Θεσσαλονίκης, οι κάτοικοι αποφάσισαν να περιπολούν τα βράδια σε ομάδες στους δρόμους της περιοχής, ώστε να εντοπίζουν έγκαιρα ύποπτες κινήσεις και να ειδοποιούν την Αστυνομία.
«Όσο υπάρχει κίνηση, υπάρχει και αποτροπή. Με το που θα δούμε κάποιον εκτός περιοχής, τον ρωτάμε ευγενικά αν χρειάζεται κάποια πληροφορία, όπως οδηγίες για κάτι που ψάχνει» εξήγησε στο thefestival.gr ο κ. Ζήσης Ξενοφών, κατά τη διάρκεια της πρώτης νυχτερινής βάρδιας μαζί με άλλους κατοίκους.
Όσοι ανέλαβαν να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά μέσα στο τσουχτερό κρύο της νύχτας για να προστατέψουν τις περιουσίες τους φρόντισαν να καταγράψουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων που ανήκουν σε κατοίκους, έτσι ώστε αν δουν κάποιο όχημα που δεν γνωρίζουν να ενημερώνουν άμεσα την Αστυνομία.
Μάλιστα, τονίζουν ότι δεν υποκαθιστούν τις Αρχές, καθώς σκοπός είναι να καταστήσουν σαφές σε επίδοξους εισβολείς ότι… δεν κοιμούνται όλοι στην περιοχή. Όπως εξηγεί ο κ. Ξενοφών, «η οδηγία είναι “ειδοποιούμε την Αστυνομία για οτιδήποτε ύποπτο”». (Ζήσε Μάϊη μου να φας τριφύλλι!)
https://www.espressonews.gr/