9.1.20

Πεντάγωνο: «Το A/A σύστημα TOR M-1 κατέρριψε το ουκρανικό Boeing στο Ιράν»

Επιβεβαιώνονται, όπως όλα δείχνουν, τα σενάρια που ήθελαν την συντριβή του αεροσκάφους των ουκρανικών αερογραμμών να οφείλεται σε λανθασμένη κατάρριψη κι όχι τεχνικό λάθος.
«Η ουκρανική πτήση που συνετρίβη έξω από την Τεχεράνη, την πρωτεύουσα του Ιράν, χτυπήθηκε από ένα αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα».

Αυτό αναφέρουν ένας αξιωματούχος του Αμερικανικού Πενταγώνου κι ένας της CIA, αλλά κι ένας αξιωματούχος των Ιρακινών μυστικών υπηρεσιών.
Την αποκάλυψη φέρνει στο “φως” της δημοσιότητας το Newsweek.
Πιστεύεται ότι το αεροσκάφος χτυπήθηκε από ένα ρωσικό σύστημα πυραύλων Tor-M1, γνωστό στο ΝΑΤΟ ως Gauntlet, δήλωσαν στο Newsweek, οι αξιωματούχοι που δεν είχαν εξουσιοδοτηθεί να μιλούν δημοσίως για το θέμα.
Εικόνες άρχισαν να κυκλοφορούν την Τετάρτη με θραύσματα ενός βλήματος Tor M-1 που λέγεται ότι βρέθηκε σε ένα προάστιο νοτιοδυτικά της Τεχεράνης. Οι ουκρανικές Αρχές δήλωσαν την Πέμπτη ότι η κατάρριψη από ένα σύστημα Tor M-1 ήταν μια από τις πιθανές αιτίες για την καταστροφή του αεροσκάφους.
Σύμφωνα με τους αξιωματούχους η κατάρριψη οφείλεται σε λάθος.
Εν τω μεταξύ νωρίτερα, ένα νέο video σοκ προκάλεσε τρόμο. Κάμερα ασφαλείας φέρεται να έχει καταγράψει, από άλλη γωνία, τη στιγμή της συντριβής του Boeing.Η ώρα στο video είναι 06:19, λίγα λεπτά μετά την απογείωση του αεροπλάνου με προορισμό το Κίεβο.


Five security sources, three Americans, one European & one Canadian told @Reuters the initial assessment was that the plane had suffered a technical malfunction (evidence of engine overheating) & not a missile hit

Alleged crash CCTV footage 👇
pronews