24.1.20

Εμείς… δώσαμε τα στοιχεία του Τεμαχίου 8 στους Τούρκους [βίντεο]


Με ποιον είμαστε τελικά; Με εμάς ή με τους τούρκους;
Juan


 της Χρυστάλα Βιλάνου 

 Υπέκλεψαν στοιχεία των μελετών;
 Απέκτησαν με υπόγειο τρόπο πρόσβαση στις μελέτες που διενήργησε η ΕΝΙ στο τεμάχιο 8 οι Τούρκοι; 

 Όπως προκύπτει από την διερεύνηση του θέματος από την δημοσιογραφική ομάδα του ΑΝΤ1, ολόκληρη η μελέτη που ο ιταλικός κολοσσός εξέδωσε τον Μάρτιο του 2017 στη βάση υποβρύχιων και περιβαλλοντικών ερευνών για τον στόχο «Ερατοσθένης Νότιος» του τεμαχίου 8 της Κ.Δ, δημοσιεύτηκε στις ιστοσελίδες του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας και του Τμήματος Περιβάλλοντος, από όπου η ΕΝΙ ζήτησε άδεια για γεώτρηση, στη βάση του νόμου.

 Η εν λόγω μελέτη αυτή την στιγμή δεν είναι αναρτημένη στις δύο ιστοσελίδες, ωστόσο παραμένει άγνωστο το χρονικό διάστημα που αυτή βρισκόταν σε κοινή θέα. Όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1, ο Υπ. Ενέργειας έχει ζητήσει επανειλημμένα στο παρελθόν, όπως αυτή η τακτική εγκαταλειφθεί για λόγους εθνικού συμφέροντος και τροποποιηθεί ο νόμος ώστε να μην δημοσιεύονται τα εν λόγω στοιχεία. Συστάσεις στα δύο Τμήματα είχαν γίνει και από τους αρμόδιους Υπουργούς, φαίνεται όμως ότι η ίδια (λανθασμένη πλην όμως βάσει του νόμου) πρακτική συνεχίζεται. 
 Ως εκ τούτου, σε δημόσια θέα βρίσκονται αυτή τη στιγμή και άλλα ευαίσθητα δεδομένα άλλου γεωτρητικού στόχου του ιταλικού κολοσσού. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μελέτες που αναρτώνται στο διαδίκτυο με βάση τη νομοθεσία από τα Τμήματα Εργασίας και Περιβάλλοντος περιλαμβάνουν και όλες τις ευαίσθητες τεχνικές λεπτομέρειες όπως συντεταγμένες γεώτρησης, βάθος και άλλα.

Πηγή: onisilos.gr
 Πηγή:https://i-epikaira.blogspot.com/