23.12.19

Άγκυρα: «Ισραηλινές ειδικές δυνάμεις εκπαίδευσαν Έλληνες στρατιωτικούς στην Κύπρο - Έστειλαν UAV» - (βίντεο)

Σε υψηλά επίπεδα επιχειρούν να ανεβάσουν την ένταση οι Τούρκοι στην Κύπρο, επιχειρώντας να μεταφέρουν  το πεδίο αντιπαράθεσης στη Μεγαλόνησο.
Μετά την εισβολή Τούρκων γεωργών με τις ευλογίες του κατοχικού στρατού στα χωράφια των Ελληνοκυπρίων στη Δένεια τα οποία και  άρχισαν να καλλιεργούν,
στα ύψη κυμαίνεται και η προπαγάνδα  με αφορμή την επέτειο του ξεσπάσματος της Τουρκανταρσίας στις 21 Δεκεμβρίου 1963.
 Τούρκοι και Τουρκοκύπριοι ανεβάζουν κατακόρυφα τους τόνους της προπαγάνδας και της παραπληροφόρησης.
Τα κλασικά επιχειρήματα πως δήθεν οι Ελληνοκύπριοι οργάνωναν «γενοκτονία» και «σφαγή» των Τουρκοκυπρίων, τα οποία επαναλαμβάνονται αδιάκοπα από το 1963, συνεχίζουν και φέτος με κύρια πηγή διάχυσης της προπαγάνδας αυτής τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter και το Facebook.
Την ίδια με περίεργα δημοσιεύματα των τουρκικών φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ, τα οποία απηχούν  τις θέσεις και τις απόψεις της Άγκυρας,    φέρουν το θέμα της κοινής ισραηλινο-κυπριακής άσκησης που είχε πραγματοποιηθεί στην Κύπρο στις αρχές Δεκεμβρίου, ξανά στην επικαιρότητα.
Αιτία βίντεο του ισραηλινού τηλεοπτικού σταθμού i24NEWS, το οποίο φέρνει στη δημοσιότητα εικόνες από την άσκηση “Game of Thrones” που είχε πραγματοποιηθεί στην ελεύθερη Κύπρο στις 6 Δεκεμβρίου.
Έτσι μετά και τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και έδειχναν τους Ισραηλινούς κομάντο που λάμβαναν μέρος στην άσκηση «Game of Thrones», κυκλοφόρησε την Κυριακή (22/12) βίντεο που απεικονίζει τους Κύπριους καταδρομείς να λαμβάνουν μέρος στην άσκηση και να μιλούν στην κάμερα του καναλιού για τη συνεργασία με τους Ισραηλινούς κομάντο.
Όπως αναφέρουν τουρκικές ιστοσελίδες, στην άσκηση αυτή Ισραηλινοί κομάντος πραγματοποίησαν εκπαίδευση σε Έλληνες  στρατιωτικούς.
Φυσικά οι κοινές ασκήσεις Κύπρου και Ισραήλ δεν είναι άγνωστες ούτε κρυφές. Αυτή τη φορά όμως η Τουρκία σπεύδει να εκμεταλευθεί ένα βίντεο ισραηλινού τηλεοπτικού σταθμού για να μεταφέρει την ένταση στην Κύπρο.
Με τίτλους όπως «Σημαντική εικόνα: Ισραηλινοί στρατιώτες στην Κύπρο» και «Αποκάλυψη: Ισραηλινοί εκπαίδευσαν Έλληνες στη νότια Κύπρο»., οι τουρκικές ιστοσελίδες επιχειρούν να δυναμιτίσουν το κλίμα στην περιοχή, λέγοντας επιπρόσθετα ότι τέσσερα ισραηλινά UAV προσγειώθηκαν πρόσφατα στο νησί.
Δείτε το βίντεο του ισραηλινού i24NEWS


pronews.gr