28.12.19

Η Τουρκία στέλνει Ισλαμιστές ISIS και Αλ Κάιντα από τη Συρία στη Λιβύη για να πολεμήσουν!

Αμφιβάλλει κανείς ότι ΚΑΙ η Τουρκία είναι εργοδότης του ISIS;
Juan
Ένα απίστευτο ρεπορτάζ φιλοξενεί γνωστός ιστοχώρος με ειδίκευση στα θέματα της Μέσης Ανατολής, το οποίο εάν επιβεβαιωθεί μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρό κύμα αντιδράσεων που θα πλήξει καίρια τις συμμαχίες της Τουρκίας ευρύτερα και τον Ερντογάν προσωπικά. Σύμφωνα με πηγές του Middle East Eye, η Τουρκία προτίθεται να αναπτύξει μαχητές από το μέτωπο της Συρίας στη Λιβύη για να πολεμήσει ενάντια στις δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ!

Η Άγκυρα φέρεται αν έχει απευθυνθεί σε αρκετές από τις ισλαμιστικές συμμαχικές ανταρτικές ομάδες στη Συρία με τις οποίες συνεργάζεται με σκοπό τη συγκέντρωση πρόθυμων μαχητών. Προφανώς, για να δεχθεί κάποιος να μεταβεί στη Λιβύη να πολεμήσει, είτε του προσφέρονται χρήματα, είτε κάποιο “ιδεολογικό” (βλ. ισλαμιστικό – τζιχαντιστικό) κίνητρο, είτε συνδυασμός…
Μια από τις ισλαμιστικές ομάδες που έχουν προσεγγίσει οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, αποτελείται από Τουρκμένους μαχητές της Μεραρχίας “Sultan Murad” (Σουλτάνος Μουράντ). Επίσης, έχουν προσεγγισθεί οι αποκαλούμενες ως Ταξιαρχίες Suqour al-Sham, ομάδα που φέρεται να έχει ήδη αποδεχτεί την τουρκική πρόταση και έχει ήδη διαθέσει μέρος των δυνάμεών της στους Τούρκους.
Άλλη μια ομάδα ανταρτών που διατηρεί στενούς δεσμούς με την Άγκυρα και φαίνεται πως θα συνεργαστεί, η Faylaq al-Sham και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αναμένεται να αναλάβει ηγετικό ρόλο λόγω και πρότερης συνεργασίας των μελών της με τις δυνάμεις της κυβέρνησης της Τρίπολης.
Συριακή πηγή ανέφερε ότι “οι δυνάμεις με έδρα την Τρίπολη απέστειλαν στο παρελθόν όπλα και πυρομαχικά για να βοηθήσουν τους επαναστάτες της Συρίας το 2011. Έστειλαν ακόμη και κάποιους στρατιωτικούς διοικητές για να τους βοηθήσουν”! “Η Faylaq al-Sham ανταπέδωσε στέλνοντας αξιωματούχους για να συμβουλεύσουν τις δυνάμεις με έδρα την Τρίπολη το 2014 κατά των δυνάμεων της Βεγγάζης”!
Με απλά λόγια: Ο Ερντογάν ετοιμάζεται να στείλει από τη Συρία στη Λιβύη, εάν δεν το έχει κάνει ήδη, δυνάμεις ισλαμιστών μαχητών, πολλοί εκ των οποίων έχουν σχέσεις με το ISIS (ισλαμικό κράτος) και την Αλ Κάιντα, για να πετύχει τους σκοπούς του.
Να δούμε πως θα αντιδράσουν στην εξέλιξη αυτή οι Ρώσοι που δεν παίζουν με ένα θέμα δυνητικά εκρηκτικό για τις μουσουλμανικές Δημοκρατίες του Καυκάσου εντός της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αλλά και ο Ντόναλντ Τραμπ που ξιφουλκούσε κατά του ISIS, κομπάζοντας ότι το νίκησε
defence-point