31.12.19

Με cargo αεροσκάφη αμερικανικής εταιρείας σπάνε το εμπάργκο του ΟΗΕ στην Λιβύη οι Τούρκοι

Στηρίζουν οι ΗΠΑ την τουρκική επέμβαση στην Λιβύη και τι κάνει η Ελλαδα; Αυτό είναι το καίριο ερώτημα που προκύπτει μετά τις αποκλειστικές πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το pronews.gr ότι αμερικανικά αεροσκάφη, παραβιάζοντας το εμπάργκο του ΟΗΕ για πωλήσεις όπλων στους εμπόλεμους στη Λιβύη, ξεκινούν μεταφορές όπλων από την Τουρκία, μέσω... Ελλάδας.
Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες  πληροφορίες, αεροσκάφος Boeing 747-400BDSF φορτωμένο με όπλα και πυρομαχικά, της αμερικανικής εταιρείας Atlas Air cargo, η οποία αναλαμβάνει υπηρεσίες μεταφορέας φορτίων και πτήσεων τσάρτερ, πρόκειται να αναχωρήσει αύριο Τρίτη (31/12/2019) στις 06:00 το πρωί από την Κωνσταντινούπολη προς την Τρίπολη της Λιβύης.
Το αεροσκάφος θα απογειωθεί από το παλιό αεροδρόμιο «Κεμάλ Ατατούρκ» και έχει υποβάλλει σχέδιο πτήσης, που έχει εγκριθεί(!) για πτήση μέσα από  το ελληνικό FIR και προσγείωση στην Τρίπολη που ελέγχει το φιλοτουρκικό καθεστώς  έπειτα από 3 ώρες και 40 λεπτά.
Είναι η πρώτη φορά και το πρώτο δρομολόγιο που αμερικανική εταιρεία αναλαμβάνει μεταφορά φορτίου όπλων από την Τουρκία στη Λιβύη,  καθώς μέχρι τις μεταφορές έκανε αεροσκάφος Boeing 747 της εταιρείας  Aerotranscargo με έδρα τη Μολδαβία και διασυνδέσεις με το Αζερμπαϊτζάν, πιστή σύμμαχο της Τουρκίας.,
Τώρα τη «σκυτάλη» αναλαμβάνει μια αμερικανική εταιρεία η οποία έχει στενές διασυνδέσεις με το αμερικανικό Πεντάγωνο, καθώς είναι από τους κύριους μεταφορείς στρατευμάτων των ΗΠΑ σε διάφορους προορισμούς εκτελώντας στρατιωτικές μεταφορικές πτήσεις (Military charters) και όπως αναφέρει η ίδια η εταιρεία συνεισφέρει στην αερομεταφορά του στρατού των ΗΠΑ (United States Air Mobility).
Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι υπάρχει σχετική έγκριση από ΗΠΑ για τις συγκεκριμένες μεταφορές όπλων.
Το ερώτημα που προκύπτει εδώ είναι τι προτίθενται, με την αποκάλυψη του θέματος, να κάνουν οι ελληνικές αρχές;
Θα κατεβάσουν το αεροσκάφος ενώ πετά εντός του ελληνικού FIR για έλεγχο με την βάσιμη υποψία ότι παραβιάζονται αποφάσεις του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου, που ειδικά για το τελευταίο κόπτονται οι πολιτικοί, ή θα επιτρέψει την καταστρατήγηση της απαγόρευσης μεταφοράς όπλων στην Λιβύη;
(ΣΣ Efenpress: Έχετε δει κότες να κατεβάζουν αεροπλάνα;)
Εάν η κυβέρνηση το  επιτρέψει θα είναι υπεύθυνη και θα αποδεικνύεται, στην πράξη, ότι  παίζει το παιχνίδι της Τουρκίας, δηλαδή να επιτρέπει πτήσεις εξοπλισμού ενός εχθρικού -προς την Ελλάδα- καθεστώτος.
Ή εάν δεν θέλει να προχωρήσει σε τόσο…  δραστικά μέτρα, θα απαγορεύσει (έχει το χρόνο) την πτήση του αεροσκάφους μέσα από το ελληνικό FIR υποχρεώνοντας το αεροσκάφος να πετάξει μέσα από το διεθνή εναέριο χώρο νότια της Κρήτης;
Από εκεί και πέρα εναπόκειται στην Αίγυπτο να απαγορεύσει την πτήση του αεροσκάφους μέσα από το δικό της FIR.
«Ιδού», λοιπόν, «η Ρόδος ιδού και το πήδημα». Θα σταθεί η Ελλάδα στο ύψος των περιστάσεων
Απλά να σημειώσουμε ότι η τουρκική αερογέφυρα προς την Λιβύη, είναι συνεχής. Αεροσκάφη Α400Μ της τουρκικής Αεροπορίας παραλαμβάνουν ισλαμιστές μισθοφόρους, που μόλις έχουν έρθει από την Συρία,  από το Γκαζιαντέπ και τους μεταφέρει στο «Κεμάλ Ατατούρκ», όπου αναχωρούν στη συνέχεια για Λιβύη, με πτήσεις τσάρτερ.
: According to a former Air Force pilot, two Airbus A400Ms of the air force transferred almost 250 Jihadists of National Army to from Gazientep airfield minutes ago to be transferred to , by passenger airplanes within next 4 hrs!

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

201 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό


https://www.pronews.gr/