30.12.19

Δείτε πως να αντιμετωπίσετε τον πάγο στο αυτοκίνητο (βίντεο)

Τα τελευταία 24ωρα, ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν πλήξει τη χώρα μας με το τσουχτερό κρύο και τα χιόνια, να έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Μαζί με αυτά όμως ήρθε και το πρόβλημα με τον πάγο στο παρμπρίζ αυτοκινήτου.

Μπορεί τα χιόνια και ο παγετός να μην και τα πλέον συχνά καιρικά φαινόμενα στην Ελλάδα, ωστόσο όταν έρθουν δημιουργούν προβλήματα στους οδηγούς των αυτοκινήτων, καθώς παγώνουν παρμπρίζ, κλειδαριές κλπ, ενώ οι οδηγοί δεν είναι «εκπαιδευμένοι» για το πως θα τα λύσουν.
Και όμως οι λύσεις σε αυτές τις δυσκολίες είναι πολύ απλές.
Την ίδια στιγμή πάντως οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο δρόμο.
  • Παρμπρίζ και παράθυρα καλυμμένα με πάγο και η λύση με το οινόπνευμα
Για το καθάρισμα του παρμπρίζ από τον πάγο υπάρχουν δύο τρόποι, τα βίντεο μάλιστα που κυκλοφορούν στο youtube είχαν γίνει viral από την πρώτη στιγμή που ανέβηκαν.
Ο ένας τρόπος λοιπόν είναι με τη χρήση νερού και οινοπνεύματος. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κεν Γουέδερς, του WATE 6 News στο Τενεσί, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αναμίξετε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού 2/3 μέρη αλκοόλ και 1/3 νερό. Μόλις ψεκάσετε με αυτό το παρμπρίζ ο πάγος θα εξαφανιστεί αμέσως.

  • Το σακουλάκι με το νερό που διώχνει τον πάγο
Τη δεύτερη λύση την έδωσε ο Ντάνιελ Χάρις, ο οποίος κατοικεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, μέσω ενός βίντεο που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα σακουλάκι τροφίμων και λίγο νερό.
Γεμίζετε το σακουλάκι με ζεστό νερό και στη συνέχεια το περνάτε απαλά πάνω από το παρμπρίζ, για να λιώσει τον πάγο γρήγορα και με ασφάλεια. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

  • Παγωμένη κλειδαριά αυτοκινήτου
Μπορεί πλέον τα περισσότερα στα αυτοκίνητα να μην χρειάζεται να μπει στο κλειδί στην κλειδαριά για να ανοίξουν οι πόρτες, αφού τα καινούργια λειτουργούν με τηλεχειριστήριο, ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν και να κυκλοφορούν και αυτά που ανοίγουν με το κλειδί. Η κλειδαριά λοιπόν τις ημέρες του πολύ κρύου και του παγετού μπορεί να πιάσει πάγο και να μην γίνεται να ανοίξει.
Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι το απολυμαντικό των χεριών, καθώς το οινόπνευμα θα αφαιρέσει τον πάγο και θα επιτρέψει να ξεκλειδώσει η κλειδαριά. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι οδηγοί είναι να βάλουν μερικές σταγόνες απολυμαντικού χεριών επάνω στο κλειδί και να το βάλουν στην κλειδαριά.
Για τους προνοητικούς πάντως υπάρχει η διαδικασία της πρόληψης του πάγου στην κλειδαριά. Ψεκάζουν ελάχιστα με αντισκωρικό σπρέι WD-40 στην κλειδαριά λίγο πριν την επέλαση του χιονιά και η κλειδαριά δεν θα παγώσει.
pronews