28.12.19

Πυκνή χιονόπτωση στην Εύβοια – Εγκλωβίστηκαν φοιτητές

Η «Ζηνοβία» έχει φτάσει στη χώρα και χιονοπτώσεις σημειώνονται σε πολλές περιοχές της χώρας. Tουλάχιστον έως τη Δευτέρα, σύμφωνα και με τα πρωινά προγνωστικά στοιχεία του Σαββάτου, θα διαρκέσει η επιδείνωση του καιρού. 

Πυκνό χιόνι πέφτει στην Εύβοια, και στον κεντρικό δρόμο Χαλκίδας - Αιδηψού από τον Παγώντα προς τον Άγιο, οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.
Πυκνή χιονόπτωση παρατηρείται επίσης στο δρόμο Μετοχίου - Βίταλου στη Νότια Εύβοια και στην Κεντρική Εύβοια στο δήμο Διρφύων - Μεσσαπίων από την Στενή και πάνω. 
Σύμφωνα με πληροφορίες του tvstar.gr, στον δρόμο Μετοχίου - Βίταλου  εγκλωβίστηκαν σχεδόν 50 φοιτητές της Γεωπονικής Αθηνών, οι οποίοι επέστρεφαν από εκδρομή για πεζοπορία στην περιοχή Βρωμονέρα στη Νότια Εύβοια, τους οποίους απεγκλωβίζουν αυτή την ώρα οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κύμης.
Στην επιστροφή τους έπιασε χιονόπτωση με αποτέλεσμα το λεωφορείο να εκτραπεί της πορείας του και να πέσει σε χαντάκι, ενώ ακριβώς από κάτω είναι γκρεμός.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν τραυματίες. Στο σημείο έσπευσε αμέσως η Πυροσβεστική Κύμης, μηχανήματα της πολιτικής προστασίας, αστυνομία και τετρακίνητα οχήματα για να κατεβάσουν τον κόσμο.
 pronews