7.12.19

Πρόκληση από Τρίπολη: «Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω στην συμφωνία με την Τουρκία - Θα την τηρήσουμε μέχρι τέλους»!


Το Ισραήλ εκπαιδεύει τις ειδικές δυνάμεις του Χαφτάρ! -- Υπουργός Εξωτερικών «Λιβύης»: «Ναι μπορεί να χάσουμε την Τρίπολη»
 - Κατεβάζουν τόνους με όπλα οι Τούρκοι στη Μισράτα


Ήταν η σειρά του κυβερνητικού φιλότουρκου μορφώματος της  Τρίπολης να προκαλέσει αυτή τη φορά και αυτό παρά την προειδοποίηση από την Αθήνα με την απέλαση του εδώ πρεσβευτή της.
Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του κυβερνητικού μορφώματος, η Τρίπολη είναι απόλυτα αφοσιωμένη στην συνθήκη που υπέγραψε με την Τουρκία, αναφορικά με τα όρια της «ΑΟΖ», λέγοντας πως δεν πρόκειται να κάνουν πίσω.
📌The -based |n House of Representatives once again said that it is committed to the MoU's signed with on maritime boundaries and security cooperation, adding that they won't withdraw from the agreement

Προβολή εικόνας στο Twitter

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη EHA News

Την ίδια ώρα όπως αναφέρεται η Τουρκία κατεβάζει νέα φορτία με όπλα για τους ισλαμιστές φιλότουρκους αντάρτες στα λιμάνια της Μισράτα και της Τρίπολης.
The Turks & their weapons have started arriving in & . A different kind of engagement by the Turks is underway. Journalists/analysts who spend most of their time in Tripoli/Misrata only to report on the LNA & their foreign backers should get cracking on.

20 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Στο μεταξύ για πρώτη φορά ο υπουργός Εξωτερικών του GNΑ Mohamed Taha Siala άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να «πέσει» η Τρίπολη στις δυνάμεις του Χαφτάρ.
Σε ερώτηση για το αν η έδρα του φιλότουρκου GNA υπήρχε ή υπάρχει περίπτωση να πέσει στις δυνάμεις του Χαφτάρ είπε τα εξής αόριστα και λίγο έως πολύ ασυνάρτητα, αλλά του ξέφυγε το ενδεχόμενο πτώσης της Τρίπολης.
«Μέχρι ενός σημείου ναι.
Υπάρχουν ένοπλοι που πιστεύουν πως υπάρχει περίπτωση για τον Χαφτάρ να πάρει την Τρίπολη. Πιστεύουν ότι προστατεύουν πολίτες».
Libyan foreign minister Siala was asked bluntly at if Tripoli was “in danger of falling”

He paused before replying:

“Yes, to certain limits.
There are fighters who believe there is no way for Haftar to take Tripoli.
They believe they are protecting civilians”
(cont)

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Mary Fitzgerald

Το Ισραήλ εκπαιδεύει τις ειδικές δυνάμεις του Χαφτάρ!
Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο αραβικής εφημερίδας, το Ισραήλ έχει αποστείλει στις περιοχές του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, ειδικούς συμβούλους οι οποίοι εκπαιδεύουν τις ειδικές δυνάμεις του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ.
Έτσι, και σύμφωνα με το δημοσίευμα, το  Ισραήλ απαντά με δυναμικό τρόπο στην τουρκική παρουσία στη Λιβύη. Η Ελλάδα, παντελώς απούσα περιορίζεται σε ανέξοδες ανακοινώσεις.  

https://www.pronews.gr/