6.12.19

Αιφνιδιαστική αεροπορική νυκτερινή προσβολή του Χαφτάρ στην Μισράτα: Τίναξαν στον αέρα αποθήκη με τουρκικά όπλα


Αιφνιδιαστική αεροπορική νυκτερινή προσβολή του Χαφτάρ στην Μισράτα: Τίναξαν στον αέρα αποθήκη με τουρκικά όπλα


Καίριο πλήγμα στο κυβερνητικό φιλοτουρκικό μόρφωμα της Τρίπολης, κατάφερε η Αεροπορία της Λιβύη με βομβαρδισμό αποθήκης με τουρκικά όπλα στην Μισράτα.
Όπως αναφέρεται μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν και κατέστρεψαν αποθήκη με πυρομαχικά στη Μισράτα, την οποία ελέγχει το 166 Τάγμα του GNA, το οποίο περιείχε κυρίως πολεμικά εφόδια προερχόμενα από την Τουρκία.
Μάλιστα η επίθεση έγινε αφού ο στόχος πρώτα αναγνωρίστηκε από κινεζικό UAV Wing Loong-II, κινεζικής κατασκευής που έχουν δώσει τα ΗΑΕ στον LNA.  
Αφού ο στόχος αναγνωρίστηκε τότε αεροσκάφος MiG-23UB που απογειώθηκε από την αεροπορική  βάση Jufra  του LNA βομβάρδισε τη βάση με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή της
ς
Όπως μάλιστα δήλωσε ο αντιπτέραρχος Mohamed Al-Manfour  η Αεροπορία της Λιβύης δεν έχει δείξει ακόμη την πλήρη ισχύ της.
Στο μεταξύ σε μια κίνηση με ύψιστο συμβολισμό προχώρησε ο στρατηγός Χ.Χαφτάρ. Επιβιβάστηκε σε ΤΠΚ του λιβυκού Ναυτικού μαζί με τον αρχηγό του Ναυτικού πραγματοποιώντας πλου στα λιβυκά χωρικά ύδατα, εκφράζοντας εμμέσως πλην σαφώς την πλήρη αντίθεση του LNA στην συμφωνία της Τρίπολης με την Άγκυρα.
Να σημειωθεί πως η Μισράτα εκτός από λιμάνι εκφόρτωσης τουρκικών όπλων, έχει και μέγιστη σημειολογική σημασία καθώς ήταν εκεί που τα γαλλικά Rafale βομβάρδισαν τις δυνάμεις του Καντάφι, πριν αυτές καταστείλουν την ξενοκίνητη εξέγερση στη Λιβύη.
: National Air Force () targeted ammunition depot of backed 166th Battalion, a pro- unit in . The airstrike was jointly carried-out by a |AF's Wing Loong-II armed drone & an 's MiG-23UB both flying from Air Base.

Προβολή εικόνας στο Twitter

31 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Συνεχής όμως είναι και η παρουσία των επιθετικών ελικοπτέρων Mil Mi-35 του LNA τα οποία σφυροκοπούν στόχους των φιλότουρκών τρομοκρατών της Τρίπολης.

Την ίδια ώρα ο LNA απελευθέρωσε την πόλη Al-Sadaada, η οποία βρίσκεται νότια της Μισράτα από τους τρομοκράτες μισθοφόρους της Άγκυρας.
Αυτό σημαίνει πως οι δυνάμεις του Στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ προωθούνται από νότια τόσο προς την Μισράτα όσο και προς το μεγαλύτερο συμβολικό έπαθλο την ίδια την Τρίπολη.
pronews.gr