24.12.19

Βρήκαν αφορμή οι Τούρκοι… Επίθεση στην Ελλάδα για το όχημα διπλωμάτη

Διαμαρτύρονται, δήθεν, για τη φωτιά που κατά 99,9% έβαλαν οι ίδιοι
για να "έχουν να λένε", όπως παλαιότερα με τη κροτίδα στο δήθεν
σπίτι του Κεμάλ, προκειμένου να δημιουργήσουν κατάλληλη
ατμόσφαιρα για εσωτερική τους χρήση...
Juan
Την έντονη διαμαρτυρία για τον... εμπρησμό οχήματος του Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη εξέφρασε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Σε ανακοίνωση του εκπροσώπου Χαμί Ακσόι γίνεται λόγος για «σοβαρό συμβάν» για το οποίο η τουρκική πλευρά εξέφρασε τη διαμαρτυρία της τόσο προς τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα όσο και προς την ελληνική πρεσβεία στην Αθήνα και τις ελληνικές αρχές.

«Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια αυξάνονται παρόμοια περιστατικά κατά του διπλωματικού προσωπικού και των περιουσιακών μας στοιχείων στην Ελλάδα» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση. Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Δευτέρας άγνωστοι έβαλαν πλάκες παραφίνης στα πίσω ελαστικά του οχήματος και το αυτοκίνητο παραδόθηκε στις φλόγες μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.
Το όχημα του Τούρκου διπλωμάτη βρισκόταν στην περιοχή της Άνω Πόλης. Το τουρκικό ΥΠΕΞ προσθέτει ότι αναμένει από τις αρχές να αποτρέψουν ανάλογες ενέργειες «και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουν την αποστολή και το προσωπικό μας, και να οδηγήσουν στη δικαιοσύνη τους δράστες».
defence-point